Ново американско изследване казва, че не трябва да прекаляваме с

...
Ново американско изследване казва, че не трябва да прекаляваме с
Коментари Харесай

Специалист: Повече от 3-4 яйца седмично не са позволени при занижена физическа активност

Ново американско проучване споделя, че не би трябвало да прекаляваме с яйцата, тъй като можем да увредим сърцето си. Повече от три яйца седмично можели да бъдат нездравословни. Дали това е по този начин - посетител в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше доктор Росица Попова, експерт по хранене и диететика.

Преди повече от 10-15 години се е знаело, че не би трябвало да се прекалява с яйцата, защото едно яйце съдържа повече от половината от дневната ни дажба във връзка с холестерола. Затова имаше и строги ограничавания по повод потреблението на яйца. По рекомендациите на американците за 2015-2020 тези предели бяха отстранени и нямаше точни рекомендации във връзка с потреблението на яйца.

Яйцето е пример за белтък, съдържа всички пълноценни аминокиселини. Но съдържа и холестерол, който в по-високи дози може да бъде нездравословен за нашето здраве. Това по какъв брой яйца можем да изядем зависи от това какви други храни консумираме, както и от физическата ни интензивност. При занижена физическа интензивност повече от 3-4 яйца седмично не са разрешени. При всекидневно спортуване може да си разреши човек по едно яйце на ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР