Ново, актуализирано заявление в КЕВР за 17.64% спад на цена

...
Ново, актуализирано заявление в КЕВР за 17.64% спад на цена
Коментари Харесай

Булгаргаз поиска по-голям спад на цената на природния газ за февруари

Ново, обновено заявление в КЕВР за 17.64% спад на цена на природния газ за февруари, е внесъл "Булгаргаз " през днешния ден, 1 февруари.

Преди седмица газовата компания изиска 14% понижение на цената на синьото гориво от равнището ѝ през януари, напомни вестник.

Не е ясно тъкмо кое управление е актуализирало цената - от петък, 28 януари, бордът на шефовете на "Булгаргаз " е заменен с решение на министъра на енергетиката, само че назначените от него краткотрайни шефове още не са вписани в Търговския указател.

От прессъобщението на "Булгаргаз " излиза наяве, че новото предложение за февруарската цена на природния газ е в резултат на "включени последно декларирани количества от клиенти и отчетни стойности на ценообразуващите съставни елементи към 31 януари 2022 година "

Предложената за одобряване пред КЕВРцена е 109.88 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 56.18 EUR/MWh. Тя е по-ниска с 23.53 лева./MWh или със 17.64% по отношение на настоящата през януари 2022 година

„ Булгаргаз “ поставя всички старания да продължи да предлага по-ниска цена на природния газ спрямо цените на европейските газови пазари и през идващите ценови интервали ", обявиха от сдружението. Оттам показват, че цените на европейските газови пазари за доставки през февруари 2022 година надвишават 85 EUR/MWh.

Окончателното решение за понижението на цените през февруари би трябвало да бъде взето на закрито съвещание този следобяд, най-вероятно от понижен състав на енергийния регулатор поради препоръчаните и утвърдени законови промени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР