Ново 20 за шофьорите: Можем да дадем положителен тест за

...
Ново 20 за шофьорите: Можем да дадем положителен тест за
Коментари Харесай

Ново 20 за шофьорите: Положителен тест за наркотици от капки за нос или лекарства за настинка

Ново 20 за водачите: Можем да дадем позитивен тест за опиати от медикаменти за простуда или капки за нос. 

Всички медикаменти се разграждат в черния дроб. Някои медикаменти за простуда и грип съдържат опиоиди. При възможен тест за опиати ще имате позитивен тест за опиоиди 3 дни след приложението, предизвестяват лекари. 

И след капки за нос с ефедрин - позитивен за амфетамини. Тези медикаменти би трябвало да ви държат надалеч от кормилото. 

Д-р Кристиан Папарау, който е примитивен правосъден доктор и юридически специалист изясни пред ProTv: 

" В обстановката, в която ще създадем тест за опиати през идващите няколко дни, той ще бъде позитивен и не приказваме за подправено позитивна реакция, в действителност ще бъде позитивен резултат ".

Репортерът на най-голямата румънска телевизия изиска конкретизиране от специалиста: " Това значи, че в случай че взема тази композиция, ибупрофен-кодеин, за простуда или някаква болежка, не е би трябвало да шофьорирам 2-3 дни? "

Д-р Кристиан Папарау отговори: " Не би трябвало да шофирате, тъй като лабораторните разбори, в това число този тест за опиати, осъществен от пътната полиция, ще бъдат позитивни. Какво се случва, ще се смята, че сте под въздействието на субстанции и ще бъде формирано наказателно дело ".

Докато завърши с кръвната проба lNML и вероятно със съдебно-медицинска експертиза, която ще каже дали сте били под въздействието на психоактивни субстанции в придвижване или не, ще останете без брошура и с престъпно досие.

" Има хора, пристрастени към капките за нос "  

Д-р Кристиан Папарау посочи: " Имаме поради и назалните деконгестанти, които могат да се употребяват при простуда и грип и могат да бъдат позитивни и за друга категория психоактивни субстанции, сочат обстоятелствата. Когато приказваме за назални деконгестанти, тези, които съдържат фенилефедрин, могат да бъдат позитивни за амфетамини. Има хора, пристрастени към капки за нос, които към този момент не ги употребяват заради остра патология ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР