Новият здравен министър Кирил Ананиев обяви, че вече има подготвен

...
Новият здравен министър Кирил Ананиев обяви, че вече има подготвен
Коментари Харесай

Новият здравен министър: Имам план за действие, няма да ми дадат и 10 дни толеранс

Новият здравен министър Кирил Ананиев разгласи, че към този момент има квалифициран проект за деяние и не чака да получи толеранс даже от 10 дни. 

" На базата на целите на държавното управление, които са записани в програмата, аз съм подготвил един проект за деяние във всички посоки - административно-структурно, обособените типове действия в здравното обезпечаване, връзката сред обособените звена в системата. Напълно съм наясно, че никой няма да ми даде нито 100 дни, нито 30 дни, нито 10 дни. Ще се опитам да се активизираме всички ние като министерство, като екип, с цел да ускорим нещата, които стоят като ангажимент пред Министерството на здравеопазването ", сподели Ананиев при приемането на поста от предшественика си проф. Николай Петров.

Ананиев благодари на Петров и сподели за него, че е с отлични усещания от него и общата им работа. 

" Познавам проф. Петров доста от дълго време, доста от дълго време работим дружно, в това число и месеците, в които той беше министър. Aз съм с отлични усещания от него, необикновен експерт, необикновен човек, човек, който си схваща от работата. Не го споделям в миг на разлъка, тъй като ние няма да се разделим, ние ще продължим да работим дружно, аз ще употребявам неговия опит и аз ще споделям моя с него, уповавам се пътищата ни да продължат в работен вид и за в бъдеще. Съжалявам, че се случи всичко това, само че се надявам да не го приема персонално. Ще се опитам да продължа активността на министерството по този начин, както тя е подредена сега, само че с концепцията да я доразвия, тъй като доста неща има, които още би трябвало да се създадат ", добави новият министър. 

" Надеждите към вас са доста огромни. Имате безрезервната ми поддръжка. Няма да ви отегчавам със препоръки и хрумвания, само че съм на 24 часа разположение, в случай че имате потребност от мен. И най-после ще кажа най-хубавото благопожелание, което съм получавал в миналото - когато бях длъжностен министър от проф. Милан Миланов - кураж и с Бога напред ", сподели му Петров.

Той предаде на Ананиев доклада за миналите 6 месеца и му подари икона, която да го пази с рекомендацията едно от първите и най-важни неща, които да направи в  министерството - да направи водосвет за себе си и екипа си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР