Новият здравен министър д-р Асен Меджидиев е дал разпореждане едно

...
Новият здравен министър д-р Асен Меджидиев е дал разпореждане едно
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Новият здравен министър затрива поморийската болница

Новият здравен министър доктор Асен Меджидиев е дал предписание едно по едно отделенията на болничното заведение в Поморие да бъдат закрити, разкриха източници на Lupa.bg в морския град. А проектът е бил задействан още предходната седмица, в разгара на летния сезон.

От години лечебното заведение с изключителни експерти е подложено на непрекъснати закани да затвори порти, макар че всички поданици и посетители на града, а и на десетките околни села, разчитат точно на него. Мотивът на новото управление в Министерство на здравеопазването бил, че хирургичното поделение било на загуба.



Lupa.bg напомня, че болничното заведение в Поморие бе една от първите, разкрила и коронавирус отделението си още в първата пандемична година, а отличната подготовка на експертите там избави десетки хора, в това число пратени в тежко положение от вътрешността на страната.

Редакцията ни е осведомена със случай на млад мъж пред интубация, който се озовава таман в поморийската клиника откакто 5 лечебни заведения в страната (в това число и в Бургас - б.р.) отхвърлят да го одобряват при прогресираща коронавирусна зараза.

След 2 седмици, прекарани в реанимацията на болничното заведение в морския град, той е изписан от там в чудесно здраве без съвсем никакви усложнения, нуждаещи се от в допълнение лекуване или рехабилитация.

По наша информация също така не хирургията, УНГ или коронавирус зоната (в случай, че още веднъж бъде разкрита - б.р.), а АГ-отделението е на загуба. В Поморие обаче раждат доста дами от селата в близост, най-вече здравно неосигурени и това е повода за натрупването на известни задължения.

Скандалната информация, че се готви закриването на поморийската болница идва на фона на известие от общината, ръководена от Иван Алексиев (ГЕРБ), че след масирана инспекция на Изпълнителната организация " Медицински контрол ", там не са открити никакви нарушавания, нито във връзка с договорите на медиците, нито в Медицинския център за доболнична помощ.

" По сигнал на група лекари от общопрактикуващите и експерти на самостоятелна процедура в МБАЛ Поморие, Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ извърши изключителна инспекция на място в „ МБАЛ-Поморие “ и в „ Медицински център 1 – Поморие “.

Заключението на държавния проверяващ орган е, че шефът на МБАЛ Поморие дава отговор на посочените в Закона за лечебните заведения условия за образователно-квалификационна степен, което бе и предметът на инспекцията според подадения сигнал.

Относно активността, организацията на работа, както и във връзка с инспекция на трудови и квалификационни документи на новоназначени лекари в лечебното заведение, също не са установени нарушавания.

Не са установени нарушавания и във връзка с активността и ръководството на Медицински център 1 – Поморие, както и по процедурата по извършения конкурс за избор на нов шеф на центъра ", гласи цялото известие от общината, оповестено на 5 август.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР