Новият закон за тероризма, приет от шведския парламент на 31

...
Новият закон за тероризма, приет от шведския парламент на 31
Коментари Харесай

Новият закон за тероризма в Швеция влиза в сила от следващия месец

Новият закон за тероризма, признат от шведския парламент на 31 май, ще влезе в действие при започване на идващия месец. Според закона опитите за нанасяне на щета на страна с терористична цел и умишлените опити за осъществяване на закононарушение ще се смятат за закононарушения с терористичен темперамент, съобщи шведската осведомителна организация ТТ.

Максималната присъда за отнемане от независимост на разположение, за което е потвърдено, че е направило действието по време на интензивно участие в терористична организация, е увеличена от 6 на 7 години.

Отменя се давностният период за дребни терористични актове.

Престъпления като финансиране на терористична активност, приканване към нарушение на публичния ред, набиране на личен състав за терористични организации и образование на терористи ще се санкционират с отнемане от независимост от 1 до 6 години. Преди тези закононарушения се наказваха с 6 месеца отнемане от независимост.

В изказването на Шведската разследваща организация СЕПО се показва, че увеличените наказания в новия закон са сигнал за нарушителите, и че страната не би трябвало да бъде леговище за екстремисти, склонни към принуждение.

На 31 май шведският парламент одобри новия закон за тероризма, който планува по-строги санкции за терористични закононарушения.

Законът е крачка в посока усмиряване, която наложи несъгласие по отношение на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО.

Координаторът по стратегическите връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби изрази оптимизъм в сряда на брифинг, че опасенията на Турция по отношение на участието на Швеция и Финландия в НАТО ще бъдат позволени, и че тези две страни ще се причислят към алианса. Кърби съобщи, че не може да уточни период за участието на двете скандинавски страни в НАТО, само че че те работят по този въпрос и добави: “Знаем, че и двете страни работят непосредствено с Турция за разрешаването на тези въпроси. На този стадий е най-добре да оставим тълкуването на тези суверенни страни.”
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР