Новият Закон за съдебната власт ще бъде приет до края

...
Новият Закон за съдебната власт ще бъде приет до края
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Новият Закон за съдебната власт ще бъде приет до края на юни

Новият Закон за правосъдната власт ще бъде признат до края на юни, а до края на февруари ще бъде възложен за публично разискване. Това разгласи Надежда Йорданов от парламентарната естрада по време на свое изявление по отношение на дебата за основаването на специфични комисии, които да открият има ли непозволено въздействие върху правосъдна власт и събитията към убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Новият Закон за правосъдната власт ще бъде признат до края на юни – по този начин, както планува Конституцията. В края на месец февруари той ще бъде оповестен, с цел да може да бъде извършен нужният публичен спор. В края на април и през май и юни тази пленарна зала ще има опция да го дебатира и гласоподава. Нека да спрем да всяваме ужас и да се подготвим за пълноценно присъединяване в дебата ", съобщи Йорданова.

Припомняме, че след приемането на измененията в Конституцията от ПП-ДБ обявиха, че се готвят нови промени в Закона за правосъдната власт като продължение на промените в правосъдната система. Преди месец от Правосъдното министерство обявиха, че към този момент се работи по текстовете. 

С новите промени се чака да бъдат избрани съответните пълномощия на Висш съдебен съвет, на Висшия прокурорски съвет и на Общото заседание ( бел. от ред. - което беше основано с измененията в Конституцията).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР