Новият заем е обичайна практика за покриване на разликата между

...
Новият заем е обичайна практика за покриване на разликата между
Коментари Харесай

Топ икономист разби на пух и прах Кирчовците: Инфлацията не е заради войната!

Новият заем е нормална процедура за покриване на разликата сред държавните доходи и разноски, разяснява пред Нова тв основният икономист в Института за пазарна стопанска система, Лъчезар Богданов.
„ Дефицитът беше утвърден още през лятото от подкрепящите държавното управление партии, тъй че няма място за изненада “, счита специалистът.
Богданов изрази терзание по отношение на настоящото положение на данъчните доходи, което съгласно него е знак за общо закъснение на стопанската система или неефективност в работата на приходните администрации. Той прикани за нараснала зоркост и съответни ограничения, с цел да се предотврати утежняване на икономическата конюнктура.
Според основния икономист в Института за пазарна стопанска система войните и политическата неустойчивост безспорно имат въздействие върху цените на петрола и други първични материали, само че те не са единствените фактори.
След прекъсването на единствената електроцентрала в Ивицата Газа, прогнозите по отношение на опцията за повишаване на цените на горивата се разпалиха. Затова Богданов прикани за по-отговорен метод към тематиката.
„ Въпреки скока в цените на петрола през миналата седмица, те остават по-ниски в съпоставяне със междинната за септември. Прекалено опростено е всичко да се написа на сметката на Близкия Изток “, посочи икономистът. Според него е нужен уравновесен метод и изтрезнял разбор на интернационалната конюнктура, а не безогледно разпалване на страхове по отношение на цените на горивата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР