Новият вътрешен министър на Франция Жералд Дарманен обеща подкрепа за

...
Новият вътрешен министър на Франция Жералд Дарманен обеща подкрепа за
Коментари Харесай

Новият вътрешен министър на Франция: Познавам трудностите на полицаите

Новият вътрешен министър на Франция Жералд Дарманен даде обещание поддръжка за силите за сигурност на страната, упреквани в расизъм и полицейска свирепост.

"Искам да кажа на силите за сигурност, че като представител на локалната власт аз познавам техните компликации ", сподели Дарманен, който е и кмет на северен промишлен град. Силите за сигурност всекидневно се сблъскват с физически опасности, само че и с "атаки против престижа им... които разяждат републиката ", сподели Дарманен на церемонията по предаване на поста от досегашния министър Кристоф Кастанер.

Макрон основава три по-мощни министерства за възобновяване от рецесията

Кастанер беше подложен на критика от левицата поради суровите дейности на полицията против протестиращите. Той обаче ядоса и полицията, като даде обещание да забрани потреблението на задушаващи хватки против обвинени и сподели, че служителите на реда ще бъдат краткотрайно освобождавани от служба, в случай че има каквото и да е "потвърдено съмнение " за расизъм.
Назначаването на десноцентристкия политик Дарманен беше една от най-сериозните държавни промени, оповестени в понеделник, няколко дни откакто центристкият президент Еманюел Макрон назначи за собствен нов министър-председател Жан Кастекс, също десноцентрист.

Дарманен, който преди този момент беше министър на бюджета, не загатна съответно за хипотетични полицейски злоупотреби, само че сподели, че французите чакат министерството да бъде "опора и образец ".

Изглежда, че новият министър възприема твърда линия към противоречивите проблеми на идентичността, постоянно свързвани с мястото на мюсюлманското малцинство във Франция. "Републиката е блок, а секуларизмът е неговата заварка ", сподели той.

"Трябва да сме непреклонни пред лицето на сепаратизма, както го назовава президентът на републиката, и да се борим с всички сили против политическия ислямизъм, който нападна републиката. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР