Новият вариант на коронавируса Омикрон може да се окаже не

...
Новият вариант на коронавируса Омикрон може да се окаже не
Коментари Харесай

Омикрон може да се окаже не толкова опасен


Новият вид на ковид Омикрон може да се окаже не толкоз рисков и гибелен като Делта. Това предвиждат здравни специалисти в Съединени американски щати, базирайки се на първичните данни за заболелите от новия вид. В същото време поради Делта, който се още е преобладаващ, продъжават да нарастват приетите в болница в страната.

Доктор Антъни Фаучи, основният медицински консултант на президента Джо Байдън, съобщи по Си Ен Ен, че учените имат потребност от повече информация, преди да създадат заключения какъв брой рисков е този вид.

Първите данни от Южна Африка, откъдето потегли Омикрон, в действителност демонстрират, че при множеството инфектирани вирусът протича леко, няма обезпокоително повишаване на пациентите в болница.

Засега не наподобява този вид да води до доста тежко протичане, сподели Фаучи, само че добави, че въпреки всичко би трябвало да се внимава с изводите дали вариантът е по-лек, или по-тежък от Делта.

До през вчерашния ден Омикрон бе открит в към една трета от американските щати, само че към момента преобладаващ вид в Съединени американски щати е Делта.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР