Новият вариант на коронавируса - Омикрон, е регистриран за пръв

...
Новият вариант на коронавируса - Омикрон, е регистриран за пръв
Коментари Харесай

Новият щам в спорта: Футболисти заразени с Омикрон, отложиха Зимната Универсиада

Новият вид на ковид - Омикрон, е регистриран за пръв път в Португалия във футболния тим на Беленезеш, оповестиха управляващите в иберийската страна. Става дума за 13 футболисти и публични лица, само че за благополучие при никой от тях не е развита сериозна симптоматика, показаха от здравното министерство.

Припомняме, че в събота Беленензеш беше заставен от локалната федерация да играе със здравите си девет играчи против Бенфика. На полувремето резултатът беше 7:0 за Бенфика, а при започване на втората част след травми на двама от играчите мачът беше преустановен.

В събота обаче не се знаеше, че играчите са инфектирани с новия вариант.

В същото стана ясно, че Зимната Универсиада 2021, която трябваше да се организира в швейцарския град Люцерн е анулирана поради новия вариант Омикрон.

" Универсиадата е анулирана поради неотдавна открития вариант " Омикрон " на ковид. Решението е обвързвано с въвеждането от швейцарските управляващи на наложителна 10-дневна карантина за пътуващите от африкански страни, вследствие на което беше открито, че Универсиадата в Люцерн няма да може да се организира ", сподели източникът.

Зимната Универсиада беше планувана от 11 до 21 декември в Люцерн.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР