Новият вариант на COVID-19 се развива бурно, 10 души заразяват

...
Новият вариант на COVID-19 се развива бурно, 10 души заразяват
Коментари Харесай

Ангелов посочи положителната тенденция, доц. Кунчев обърна внимание на опасността

 " Новият вид на COVID-19 се развива бурно, 10 души заразяват 27 ". Това обяви главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по време на постоянния брифинг на здравните управляващи.

" От чисто здравна позиция сега се намираме в чудесна обстановка. Опитваме се да я задържим. Ако избързаме обаче и предприемем ограничения за извънредно разхлабване, доста бързо ще се сблъскаме с резултата от разпространението на новия вариант ", сподели още той.

" От последната седмица Разград падна в жълтата категория по заболеваемост. Това се случва за първи път от много време. Имаме области и в трите разнообразни сфери  на заболеваемост.  Най-много болни има във Враца, Бургас, Плевен и Перник. Най-ниска е в Разград, Смолян, Търговище и Велико Търново ", уточни Кунчев.

" Продължава да се резервира трайна наклонността неколкократно в пъти по-голям брой излекувани от доказаните случаи на инфектирани с COVID-19. По отношение на заетостта на болничните кревати – заетостта за неусложнени пациенти е 29 %, като най-висока тя е в София област и София град ", съобщи министърът на опазването на здравето проф..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР