Новият вариант на COVID-19 определено ни притеснява, не можем да

...
Новият вариант на COVID-19 определено ни притеснява, не можем да
Коментари Харесай

Д-р Бацелова, епидемиолог: Детските флакони на ваксините ще са по-различни заради дозирането

Новият вид на COVID-19 несъмнено ни тормози, не можем да кажем дали ще господства над Делта, има такива опасения. Виждаме, че много страни към този момент подхващат ограничения за недопускане на неговото нахлуване на територията им. Това изясни в " Денят стартира " епидемиологът Христиана Бацелова.

За страдание, при него се следят много промени, дали ще има пробив при имунизациите, не може да се каже, фармацевтичните компании сега вършат изследвания, изясни Бацелова в отговор дали новият вид може да превъзмогне отбраната от имунизациите.

Най-лошият вид е да се върнем в изходна позиция - т.е. да стартираме още веднъж имунизирането с прибавен съставен елемент, счита тя.

Категорично, има смисъл от бустерната доза. Моята рекомендация е хората, при които са минали 180 дни от втората доза, въобще да не чакат и да не си вършат тест за антитела, а да се имунизират, изясни епидемиологът.

За имунизираните с еднодозова ваксина, доктор Бацелова изясни, че в случай че са минали 6 месеца, могат да си слагат бустерна доза с РНК ваксина.

Притеснение по отношение на децата има, акцентира епидемиологът.

Оставим ли децата неимунизирани, ние ги обричаме на заразяване. Освен това, децата построяват доста по-бързо имунитет от възрастните, добави тя. Според нея обаче, броят на имунизираните деца у нас е дребен.

Надявам се доста бързо да бъдат доставени детските флакони и министерството на опазването на здравето бързо да реагира. Включително, аз чакам да имунизирам моите деца, изясни доктор Бацелова.

Детските флакони са по-различни поради дозирането. Те ще бъдат и с по-различен цвят на капачката, с цел да може това да ги отличава от тези за деца над 12 години.

След 10 години няма какво да се случи от имунизациите, защото нашият организъм е много интелигентен и нямаме дълготрайни резултати, безапелационна е доктор Бацелова.

Защо да имунизираме децата - отговорът е обикновен, с цел да бъдат здрави. Иначе ги обричаме на интубация, гибел, продължително боледуване, безапелационна е доктор Бацелова.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР