Новият управник на Малайзия положи клетва, предадоха световните агенции.Това стана

...
Новият управник на Малайзия положи клетва, предадоха световните агенции.Това стана
Коментари Харесай

Новият владетел на Малайзия положи клетва, но коронацията му ще е след няколко месеца

Новият властник на Малайзия постави клетва, предадоха международните организации.

Това стана по време на гала, пропита с обичаи, която се състоя в двореца на малийзийския монарх в столицата Куала Лумпур. На нея 65-годишният нов султан Ибрахим Султан Искандар постави клетва и даде обещание да играе основна роля в гарантиране на стабилността на страната.

Новият властник е прочут и с това, че е милиардер или и че приказва непосредствено.

На церемонията участва и министър председателят на страната Ануар Ибрахим, както и други членове на ръководещия хайлайф.

Миналата година Ибрахим Султан Искандар беше избран за предстоящ властник на Малайзия, която е конституционна монархия и в която на всеки пет години главите на династиите от деветте антични кралства в страната избират един от тях да господства над цялата страна.

Церемонията по коронацията на новия султан ще е след няколко месеца.



Функцията на управника на Малайзия е всъщност почетна, само че ролята му се ускори през последните години на фона на фрагментирането на политическата класа в страната. На три пъти монархът трябваше да се намеси, с цел да уточни нов министър председател на страната.



Освен че следи за значимите политически назначения, суверенът помилва пандизчии и е формален ислямски водач в страната с преобладаващо мюсюлманско болшинство. Той е и висш главнокомандващ на малайзийските въоръжени сили.

Ибрахим Султан Искандар е потомък на богатото и авторитетно семейство Джохор, което има своя лична частна войска. " Блумбърг " прави оценка положението му на минимум 5,7 милиарда $.

Новият държател е и непосредствен до премиера реформист Ануар Ибрахим, назначен в края на 2022 година и разяснява постоянно политическите вести в страната. Той също по този начин е бил квалифициран за офицер частично в Съединени американски щати и е разпален по мотоциклетизма.

Новият държател е и татко на 6 деца.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР