Новият турски външен министър Хакан Фидан е много вероятно да

...
Новият турски външен министър Хакан Фидан е много вероятно да
Коментари Харесай

Bloomberg: Новият външен министър на Турция ще засили връзките с Близкия изток и Северна Африка

Новият турски външен министър Хакан Фидан е доста евентуално да задейства политиката на Анкара за подсилване на връзките с страните от района на Близкия изток и Северна Африка, като продължи курса си по време на мандата си като началник на турското разузнаване. Това заяви Bloomberg през днешния ден, базирайки се на свои източници.

Както отбелязва изданието, като досегашен началник на Турската национална разследваща организация (MIT), Фидан към този момент е провел неофициални диалози с представители на управлението на Египет, Израел, Обединените арабски емирства, Ирак и Сирия, с цел да усъвършенства връзките сред Анкара и тези страни. Този курс се характеризира като част от по-широката външнополитическа тактика на Турция в района. Той планува отдалечаване от районните спорове и привличане на задграничните вложения, от които Турция има потребност на фона на стопански проблеми.

Фидан оглавява турското разузнаване от 2010 година и стана първият началник на разследващите служби на страната, който оглавява Министерството на външните работи. Той бе назначен на тази служба на 3 юни, когато избраният отново за нов мандат турски президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи състава на новия министерски кабинет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР