Новият Център по оцеляване на море във Висшето военноморско училище

...
Новият Център по оцеляване на море във Висшето военноморско училище
Коментари Харесай

Сили на НАТО ще се обучават в новия дълбоководен басей на Морското училище във Варна

Новият Център по оцеляване на море във Висшето военноморско учебно заведение във Варна ще служи за отработване морски задания и от сътрудниците ни от НАТО. Това стана ясно при разкриване на неповторимото оборудване. На събитието участваха министър председателят акад. Николай Денков, министърът на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Евтимов и други висши военни.

Направихме оптималното да създадем най-съвременното сходно оборудване в Черноморския район, изучавайки опита на нашите сътрудници, другари и сътрудници от Румъния, Турция и Украйна, посочи флотилен адмирал проф. доктор Боян Медникаров, шеф на Висшето военноморско учебно заведение. Той означи, че Центърът по оцеляване на море ще служи за подготовка на всички сили, настоящи на море, измежду които и Силите за специфични интервенции. Очаква се там да се отработват морски задания и от сътрудниците ни от НАТО.

 Площта на дълбоководния басейна е 12 на 25 метра, а дълбочината варира от 3 до 5 метра. Съоръжението е снабдено с имитираща система за генериране на талази, неестествен пушек и други профилирани системи.

Плановете за развиване на плана са за основаване към комплекса на Център за битка за живучест на кораба, разкри началникът на морския униврситет.

 „ Винаги е наслаждение да пристигам във Висшето военноморско учебно заведение, тъй като всякога виждам високотехнологични уреди, които вършат впчеталения и ме убеждават, че това е учебно заведение, което се развива по най-хубавия метод и е образец за развиване на висшето образования в България. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков при откриването на Центъра по оцеляване на море във Висшето военноморско учебно заведение.

Подготвянето в Морското учебно заведение на експерти за стопанската система на Варна е извънредно значимо, поради потециала за развиване на района и като високотехнологичен хъб и като връзка сред Европа и Азия. Сигурен съм, че този капацитет ще се развива в последните години, показа още министър-председателят.

 Това е едно голямо достижение, с което всички можем да се гордеем. Висшето военноморско учебно заведение е един Световен център за обучение и научни изследвавния в региона на морското дело. Министерство на защитата ще продължи да поддържа тези старания, за може нашите Военноморски сили да бъдат най-добре готови, да можем да приготвяме експерти за гражданския флот, а и за стопанската система на страната, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР