Новият треньор на Спартак Варна, Тодор Киселичков, даде ексклузивно интервю

...
Новият треньор на Спартак Варна, Тодор Киселичков, даде ексклузивно интервю
Коментари Харесай

Тодор Киселичков пред Nostrabet: Искам да върна усмивките върху лицата на играчите на Спартак Варна

Новият треньор на Спартак Варна, Тодор Киселичков, даде извънредно изявление. Той показа по какъв начин са протекли диалозите сред двете страни, както и за огромната му мотивация да трансформира варненци в постоянен тим. Първата цел, която експертът си сложи, е да върне усмивките по лицата на играчите в отбора. 
Киселичков се върна и към престоя си отпред на ЦСКА 1948, което беше и първият му опит като старши треньор в елита на футбола в България. Той благодари на управлението на „ алените “ за получения късмет, показвайки и възхищението си от изискванията за работа и професионализма, с който се е сблъскал. > Здравейте, господин Киселичков! Преди дни публично поехте Спартак Варна. Как се съгласихте на това предизвикателство?
Получих офертата от управлението. Беше премислено и съветвано с други хора, в това число и с Росен Кирилов, при който работех до преди този момент като част от щаба му в Ботев Враца. Усетих, че тази работа е крачка напред за мен персонално. От друга страна, Спартак Варна е съществено име в родния футбол и като дестинация ми е покрай Бургас. Нямаше по какъв начин да откажа това предложение за работа. 
Искам да благодаря на управлението на Ботев Враца, че почетоха моето предпочитание и подходиха изцяло правилно. 
Лесно ли минаха договарянията сред Вас и клуба?
Да, естествен преговорен развой. Разговаряхме, видях хора, които са отдадени на идеята Спартак и желаят да извадят тима от рецесията, в която се намира. Когато се срещнат разбрани хора, разговорът е елементарен и всичко става бързо. 
Спартак към този момент има доста проблеми със свикването с конюнктура в efbet Лига. Притесняваше ли Ви този факт, до момента в който водехте договаряния с клуба?
Не ме тормози работата, знам, че ситуацията е тежко и ще създадем, каквото зависи от нас. Знам, че точките са малко. Няма човек, който да мисли, че нещата са съвършени. Каквото е било обаче не ме интересува и виждам отсега нататък да се съсредоточвам. Искам да подобря игровата дисциплинираност, да работя върху сплотяването на колектива. Естествено, в случай че създадем всичко това, ще вземем и точки. 
Не подценяваме селекцията също, тъй като желаеме да притеглим избрани футболисти, които да покачат класата на отбора. Не желаеме да вземаме играчи, едвам кажем, че сме взели такива, а по-скоро да вземем състезатели, които да ни оказват помощ същински. Всички, които сме тук, сме ангажирани с този развой. Наблюдавам интензивно футболисти и по този начин ще бъде, до момента в който не намерим верните хора. 
Колко нови бихте желали да видите в Спартак?
Няма какъв брой. Искаме да се подсилим с задоволително на брой хора, които да вдигнат равнището на тима. Не мога да се наемам с точна численост. Гледаме, преценяме и вземаме решения. 
Имате ли към този момент усещания от играчите в отбора?
Аз изгледах няколко мача на Спартак, в това число и против Ботев Враца. Имам визия защо става въпрос. Естествено, че тази визия не е цялостна. Сега допълням моите усещания и дръзвам да настоявам, че като цяло съм осведомен с качествата на тима. 
Какво ще желаете да измененията в играта на отбора, първоначално?
Искам да трансформира това, което споделих и на играчите – усмивките на лицата им и желанието за работа. Това е най-важното. На база на досегашните резултати евентуално настроението не е доста приповдигнато, само че футболът е спорт, а не бесило или затвор. Искаме да стартираме да играем с въодушевление и в случай че успеем да реализираме това, то и всичко останало ще се увеличи като качество. Ще желаеме да се подобрим във всеки аспект. 
Знаем, че за борещите се за оцеляване отбори солидната отбрана е главен приоритет. Към това ли гледате също?
Искам отборната игра да се усъвършенства. Това значи да играем по-добре отборно в отбрана и в нахлуване. За 6 кръга сме вкарали единствено 2 гола, а сме позволили цели 17. Сухата математика ни демонстрира, че нещата не са добре. Затова желая да работим и върху двете етапи, без изключение. 
Господин Киселичков, известно време бяхте отпред на ЦСКА 1948, където и за пръв път станахте треньор на това равнище. Какво взехте от този интервал?
За мен този интервал беше извънредно скъп и потребен. Ръководството на клуба, в лицето на господин Найденов, ми даде този късмет, въпреки и за относително малко време. След първия кръг на сезона взех решение да продължа по различен път, само че това беше доста скъпо за мен. 
Това е клуб, в който се работи извънредно професионално и са предоставени страхотни условия за работа. Нещата, с които се сблъсках, бяха значими и потребни. Придобих още повече познания и убеденост. Видях, че мога да работя, тъй като с доста млади състезатели изковахме страхотни резултати. Победихме Локо Пд на прага на шестицата, а по-късно направихме 3 равни мача надалеч от вкъщи, последвани от победи над ЦСКА-София, както и Лудогорец. За мен нещата бяха съвършени, изключително поради събитията. Това ми сподели, че мога да работя и мога да се оправя в тази среда. 
Запознах се и с доста хора с огромен футболен разсъдък. Това ми беше доста от изгода и до ден сегашен с някои от тях подкрепям връзка. Беше ми доста потребен интервалът и желая още веднъж да благодаря на хората, които ми го предоставиха. 
Как оценявате качеството на шампионата през този сезон?
Няма да правя оценка тимовете по настрана, само че желая да се покачат много неща в нашия футбол. Искам нещата да се случват по почтен и правилен метод. Отборите да се мъчат да играят футбол, съгласно опциите си. Искам и публиката в малко по-голяма степен да се завърне по терените, тъй като футболът е за почитателите. Иска ми се да виждам и по-коректно отношение вътре в мачовете. Говоря за връзките сред треньори, сред съдии и треньори и така нататък Най-вече желая всичко да е чисто и да се случва на терена. 
На самите тимове не желая да давам някакви самостоятелни оценки. Всеки си работи съгласно опциите и съгласно това, което знае. Всеки си гони и неговите цели. 
И за край – какво си пожелавате в персонален и професионален проект до края на 2022-а година?
На всички поисквам здраве. Да няма заболявания, войни, пандемии, просто да царува здраве и успокоение. Така всеки ще може в сферата, в която се занимава, да реализира задачите си и да просперира. Без да сме здрави и без да имаме предпочитание да си осъществим задачите, няма по какъв начин да стане. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР