Новият треньор на Олимпик Лион - Лоран Блан заяви, че

...
Новият треньор на Олимпик Лион - Лоран Блан заяви, че
Коментари Харесай

Лоран Блан се закани на играчите на Лион: Чака ви много работа

Новият треньор на Олимпик Лион - Лоран Блан съобщи, че от първия си ден работи в отбора в условия на рецесия. Той беше назначен на поста в неделя, като размени уволнения нидерландец Петер Бос.

Блан се връща във френското състезание след пауза от 6 години. " Играчите знаят, че би трябвало да създадат повече. Аз направих къса, само че решителна тирада пред тях. Първата ни цел е да завоюва най-много точки в идващите 5 мача преди паузата ", сподели на първата си конференция международният първенец с Франция през 1998 година.

56-годишният Блан завоюва купата с Бордо през 2009 година, а по-късно три пъти бе първенец и с ПСЖ в интервала 2014-2016.

Той бе и селекционер на националния тим на Франция в интервала 2010-2012, като има репутацията, че тимовете му играят атрактивен футбол.

" Аз не съм индивидът, който има искания, че преди всичко желае да види красива игра ", сподели още Блан. " Ако печелим точки, играейки добре, ще бъда най-щастлив. Но ще бъда благополучен и в случай че първоначално единствено печелим точки ", добави треньорът.  

Той разгласи, че желае да усъвършенства кондиционната форма на играчите, както и самоувереността им.

" За страдание част от играчите не дават това, което в действителност могат. Мисли си най-много за опитните футболисти. Теса хората, които би трябвало да дърпат отбора напред ", сподели Блан.          

През това лято в Олимпик Лион се завърнаха играчи, като Александър Лаказет и Корентен Толисо.

" Играчите ще бъдат сюрпризирани, тъй като ще имат да свършат доста работа. Ще има доста, доста високо равнище на физическа подготовка, което ще ни разреши да играем в стила, в който желая ", посочи треньорът.

Блан идва в клуба в миг, в който президентът Жан-Мишел Олас го продава на " Ийгъл Футбол Холдингс ", който е следен от американския предприемач Джон Текстър. Сделката трябваше да бъде приключена до 30 септември, само че бе отсрочена за 21 октомври, откакто двете страни договарят още за финансовите елементи.

Олас разгласи, че решението да се уволни Бос и да се назначи Блан е било утвърдено от Текстър.

" Винаги съм мечтал Лоран Блан да бъде треньор на Лион. Гледаме към бъдещето. Вярвам, че взехме вярното решение ", разяснява Олас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР