Новият треньор на националния отбор Силвио Мендеш Кампош Жуниор [по-популярен

...
Новият треньор на националния отбор Силвио Мендеш Кампош Жуниор [по-популярен
Коментари Харесай

Албания представи новия си бразилски селекционер

Новият треньор на националния тим Силвио Мендеш Кампош Жуниор [по-популярен като Силвиньо] беше показан в постройката Албанската футболна федерация (АФФ), съобщи за Българска телеграфна агенция албанската организация АТА.

Силвиньо ще размени на поста Едоардо Рея, който бе отпред на националния тим на Албания в последните 3 години и половина.

На конференция през днешния ден в Дома на футбола в Тирана някогашният селекционер на националния тим Едоардо Рея сподели, че е дал всичко от себе си отпред на националния тим на Албания.

„ Изключително съм разчувствуван в този миг. Всяко пътешестване има своя край, както във връзка с резултатите, по този начин и във връзка с човешките връзки, съдействието беше доста положително “, сподели Рея.

" Постигнатите резултати са похвални. Включихме към 40 играчи за първи път, бяхме доста покрай класиране за международното състезание - единствено на 1 точка от квалификационните мачове. Когато поех управлението, тимът беше в насипно положение. Така че свършихме изключителна работа ", сподели той.

Президентът на АФФ Арман Дука показа треньора Силвиньо и неговия механически щаб - Пабло Хавиер Сабалета Жирод и бразилеца Доривал Гуидони Жуниор.

Дука сподели, че съглашението сред АФФ и новия екип, управителен от Силвиньо, e до края на Евро 2024.

Притиснат от публицисти, Дука разкри, че през вчерашния ден са вечеряли дружно с премиера Еди Рама, новия треньор Силвиньо и неговия щаб.

„ Помолих премиера да одобри щаба на националния тим, точно с цел да каже на щаба кой ще води тима, това, което им споделих в Милано, че националният тим за нас е повече от футболен тим, това е най-важното нещо, което ние, албанците, имаме. И бих могъл да бъда по-ясен посредством среща с премиера на страната ", сподели Дука.

Бразилският треньор идва след два сезона с Лион и Коринтиас и заплатата му зависи от задачата за класиране за Европейското състезание през 2024 година

В изявлението си Силвиньо благодари на своя предходник Рея и на президента на АФФ Дука за опцията.

„ Исках да кажа нещо на Рея, работата на треньор постоянно е предизвикателна, не е елементарна. Има доста работа зад кулисите. Трябва да вършим избори, от време на време печелиш, от време на време не. Благодаря му за работата, която свърши за тези футболисти, за сърцето му, за пристрастеността му ", сподели Силвиньо.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР