Новият транспортен министър Росен Желязков коментира пред БНТ след вчерашното

...
Новият транспортен министър Росен Желязков коментира пред БНТ след вчерашното
Коментари Харесай

Борисов убедил Желязков за транспортен министър, по телефон и на живо

Новият транспортен министър Росен Желязков разяснява пред Българска национална телевизия след вчерашното си предопределение , връзките си с началника на кабинета - Румяна Бъчварова. Всеки, който е в обществената сфера не е застрахован да го залеят подправени вести . С Бъчварова съм работил четири години - беше положително служебно съдействие, посочили и негова фотография с Елена Поптодорова, " и с нея нямам връзка ", добави той.

Който познава премиера, знае, че е доста безапелационен човек . След телефонно позвъняване имахме и персонална среща , изясни Желязков, по какъв начин е поканен за поста министър .

Разбирам от мениджмънт и от човешки запаси. Ролята на министъра не е да е най-хубавият експерт, а да стимулира и убеждава, счита новият министър и добави, че медийно познава работата на мениджърите в бранша и занапред ще разясняват кадрови решения .

Припомняме, Росен Желязков бе основен секретар на Министерски съвет в първия кабинет на Бойко Борисов. След това отговаряше за електронното ръководство , а все още управлява Комисията за контролиране на известията .

Името му стана известно като единственият упрекнат за аферата " Костинброд " от изборите след първата оставка на Борисов. Росен Желязков чу оправдателна присъда по случая обаче .

 Новият транспортен министър влиза осведомен с конкретиката на ведомството
Новият транспортен министър влиза осведомен с конкретиката на ведомството

Секторът в този момент е стабилно, само че тежък, следва и рационализация на железниците, разяснява Московски

Не мисля, че в министерството има пожари за гасене, има потребност от по-добра организация , само че това е екипна работа, добави Желязков. Проблеми в БДЖ има и решението им е един от главните цели, другият е концесията на Летище " София " .

Към 2009 година БДЖ има 900 млн. лева отговорности, които в този момент са изплатени. Ще се работи за рационализация, само че министърът е обезпокоен, че има обжалване на публичната поръчка за нови влакове от страна на " Сименс " и " Шкода " .

Желязков разяснява и че свири на китара всеки ден и се надява да е най-хубавият музикант измежду министрите. Добър е и с пръстите, някои хора въртят броеница, той струните, от време на време и против напрежението, добави новият транспортен министър.

 Без изненади мина ремонтът на кабинета
Без изненади мина ремонтът на кабинета

След часове на диспути в пленарна зала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР