Новият тип може да оцелее и да остане вирулентен за

...
Новият тип може да оцелее и да остане вирулентен за
Коментари Харесай

COVID-19 оцелявал повече от седмица по повърхността на охладена сьомга

Новият вид може да оцелее и да остане вирулентен за повече от седмица на повърхността на охладена прясна сьомга, съгласно изследване на китайски учени, оповестено на платформата biorxiv.org, съобщи БГНЕС.
Няколко огнища на ковид в Китай, в това число в, бяха свързани с пазарите на морски блага. През май и юни китайските управляващи краткотрайно не разрешиха вноса на сьомга и изтеглиха големи количества от пазара откакто на най-големия пазар в Пекин беше открит.
 Доминиращата разновидност на ковид в този момент е негова слабост Доминиращата разновидност на ковид в този момент е негова " слабост "
Според последни изследвания, оповестени в Nature, една от най-широко разспространените разновидности на ковид сега, може да се ок...
Това породи опасения, че повърхността на месото или охладената риба може да бъде евентуален източник за предаване на вируса. По-късно китайските управляващи обявиха, че няма доказателства, че сьомгата е източникът на огнището и също по този начин обясниха, че самата риба може да не е заразна, само че вирусът може да е оживял на повърхността ѝ.
Експеримент, извършен скоро от китайски учени, сподели, че вирусът SARS-CoV-2 (официалното название на коронавируса) остава вирулентен върху кожата на прясна сьомга в продължение на два дни при 25 градуса по Целзий, а при 4 градуса оцелява минимум осем дни, съобщи БГНЕС, базирайки се на РИА Новости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР