Новият тип мобилен компютър преминава финални изпитанияWindows 10 скоро ще

...
Новият тип мобилен компютър преминава финални изпитанияWindows 10 скоро ще
Коментари Харесай

Microsoft готви Windows 10 РС със Snapdragon процесор

Новият вид мобилен компютър минава финални тествания

Windows 10 скоро ще проработи и на преносими компютри с ARM процесори от Qualcomm

Microsoft е на финалния стадий на създаването на преносим компютър с Windows 10, основан на процесор Snapdragon, стана ясно на конференция на Qualcomm в Хонконг.

Компютърът ще употребява технология eSIM, която обезпечава непрекъсната връзка към интернет. В момента мобилният районен съд минава заключителни тествания, а Microsoft и Qualcomm към този момент договарят с телеком оператори за продажби на устройството.

Пространствата на районен съд и телефоните бяха паралелни вселени в продължение на десетилетия, отбелязва Пит Бернард, управител на група Windows планове в Microsoft. По неговите думи, задачата на новия мобилен районен съд е да сплоти двата свята.

Ежедневно Microsoft следи работата на стотина сходни устройства, а главната задача в този момент е да бъдат обезпечени каналите за продажби. Qualcomm, от своя страна, работи за застраховане на новия районен съд с потенциал за работа на батерия в продължение на целия ден.

Междувременно, текат договаряния със заинтригувани от партньорство производители на автентично съоръжение (OEM). Проблем обаче е технологията eSIM, която изисква фундаментални промени в мобилните мрежи, отбелязва Том Бенет, началник на софтуерното поделение на оператора BT.
още по тематиката
Телекомите ще се нуждаят от три години, с цел да приведат своите пакети в положение, което поддържа eSIM по въздуха. Но Бенет е склонен, че eSIM предлага улеснение и това е простата активация на персоналния компютър.

eSIM (съкращение на embedded SIM) значи вградена SIM карта. Тя съставлява модул за идентификация на клиента, инсталиран в самото устройство, информацията в който се зарежда отдалечено.

По думите на изпълнителния вицепрезидент на Qualcomm Кристиано Амон, елементарните ноутбуци към този момент са неприемливи за потребителите, защото изискват огромен брой аксесоари и са свързани към източник на зареждане. Qualcomm залага на това, че компании като Asus, Lenovo и HP да разработят нов формфактор за мобилни районен съд, като се възползват от ARM процесорите.

В края на предходната година Microsoft разгласи, че Windows 10 ще се употребява и в устройства на база процесори с архитектура ARM от Qualcomm. Новите мобилни районен съд ще имат екрани с диагонал 6, 10 и 14 инча. През май т.г. Qualcomm подписа съглашение с Asus, Lenovo и HP за основаване на линия от Windows районен съд с процесор Snapdragon 835.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР