Новият тип Б протича по-тежко, по-дълго, с по-висока температура, мускулни

...
Новият тип Б протича по-тежко, по-дълго, с по-висока температура, мускулни
Коментари Харесай

Грип В протича по-тежко и по-често има усложнения - Здраве

Новият вид Б протича по-тежко, по-дълго, с по-висока температура, мускулни болки, кашлица, признаците по-бавно отшумяват, може да се каже и, че при него по-често се стига и до затруднения. При дребните деца изключително се следи и по-тежко протичане и с по-висока температура. 

Това сподели за БНР доктор Йордан Христов, общопрактикуващ доктор в Медицински център на УМБАЛ " Лозенец ".

Най-притеснителните затруднения са пневмония в дясната част на белия дроб. Те бяха доста присъщи за COVID инфекциите. Затова първото нещо, което вършим в сегашната напрегната грипна конюнктура, е да пращаме пациентите първо да си създадат от комбинираните проби - с цел да не се стига до нервности, да се знае дали е грип или ковид, уточни той.

Той показа още, че  

По думите му пациентите, които са си сложили ваксина - противогрипна, срещу COVID-19, децата с цялостен цикъл на наложителните имунизации, боледуват по-леко.

При неваксинирани инфекциите протичат много нападателно, развиват се доста тежки признаци, при децата може да има гърчове гърчове, а при възрастните - пневмонии, сподели доктор Христов.

Лекарят коментира и 

Всяка зима и при всеки взрив на пандемия изчезват медикаменти. Едната причина е в презапасяването, другата е в неналичието на задоволително складови наличия или реекспорт. Но аптечната мрежа е доста огромна и в случай че нещо изчезне, то ще е за къс интервал ", каза той.

По отношение на антибиотиците и дали има дефицит, той уточни, че постоянно има заместители на даден тип антибиотик, доста от тях са и широкоспектърни и би могло да се размени едно лекарство с друго, което има същите характерности. Проблемът е, че се лекуват вирусни инфекции с антибиотици, което е неправилно и не би трябвало да се прави.

По думите на експерта има случаи, в които детето късно се води за обзор, лекува се в къщи, по телефона, изчаква се, а то се утежнява. " Има я и другата обстановка - детето е единствено със сополи, само че родителите желаят да го хоспитализират ", добави той и напомни, че при здравословен проблем първо би трябвало да бъде посетен персоналният доктор на детето.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР