Новият световен шампион по снукър Люка Бресел изживя най-великия и

...
Новият световен шампион по снукър Люка Бресел изживя най-великия и
Коментари Харесай

Новият шампион: Ако беше станало 16:16, нямаше да спечеля

Новият международен първенец по снукър Люка Бресел изживя най-великия и най-емоционалния миг в кариерата си при триумфа в “Крусибъл ” с 18:15 против Марк Селби.

Белгийския патрон водеше с 16:10 при започване на заключителната вечерна сесия от финала, само че Веселяка от Лестър завоюва идващите пет фрейма. Бресел призна, че в случай че Селби е бил спечелил оспорваната 32-ра партия, е щял да реализира и поврат за купата.

“При 16:13 не мислех, че ще победя, тъй като бях доста нервозен. Не можех да извършвам добре ударите си и пропуснах доста дълги червени. Марк се окопити и ми донесе доста неприятности. Много комплицирано ми беше да се оправя душевен, по тази причина просто се молех за късмет на масата.

Получих го при 16:15 и направих брейк от 50, след който се успокоих. Нужно ми беше да остана напред в резултата, тъй като в случай че беше станало 16:16, щеше да има единствено един победител - Марк. В последния фрейм си знаех, че ще направя добър брейк и беше извънредно чувство да подвигна красивия трофей.
 " Крусибъл " зове: Настъпи времето на новия крал на снукъра
Преминах от неочакването да победя до почистване на масата за международна купа. Единственото, което мислех, е по какъв начин ще споделя трофея със фамилията. Ще ми отнеме няколко седмици да осъзная какво съм постигнал.

Постигнах висшата фантазия в снукъра и това ще промени живота ми. Сигурен съм, че това ще ми помогне да реализира още доста ”, сподели Бресел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР