Новият старши треньор на ЦСКА-София Бруно Акрапович говори пред Домът

...
Новият старши треньор на ЦСКА-София Бруно Акрапович говори пред Домът
Коментари Харесай

Акрапович: Нека ме плюят и критикуват, аз съм честен човек, ЦСКА има класа

Новият старши треньор на ЦСКА-София Бруно Акрапович приказва пред " Домът на футбола " за първите си усещания от " алените ". Акрапович подчертава, че е взел решението си за 10 минути да поеме ЦСКА-София и призна, че е изцяло предан на новата си работа. Босненецът приказва за идното дерби с Левски.

Специалистът не пропусна да приказва и за Локомотив (Пловдив), като подчертава, че с изключение на Анте Аралица има и други аргументи, поради които е взел решение да напусне " Лаута ".

„ Аз съм добре. Казах на хората, че ми би трябвало телефон и това е. Запознахме се добре, направихме атмосфера. Видях опциите им и са осведомени какво желая от тях. Добро усещане ми оставиха. С някои приказвах малко, с други – повече. Отворен съм към оферти. Съгласни са и с това, което споделям. Винаги запитвам дали са съгласни, тъй като единствено тогава можем да работим добре. Искам като излязат на терена пъкъл демонстрират, че сме ЦСКА и са тимът, който взема решение какво да стане на терена. Това желая да виждам”, стартира Акрапович.

„ Промени ще има, само че основните хора в този момент са контузени. Говоря за Занев, Мазику, които не са тук и не мога нещо да опитвам, което мисля, че ще действа. Ще изчакаме малко, ще се обърнем към нещо друго и ще опитаме да изненадаме съперника. Разполагаме с задоволително качество, с цел да взимаме разнообразни решения на терена. Аз съм човек, който търси решения, а не проблеми. Идвам с решения. Това, което желая аз, е основано на целия тим. Не се окайвам в този момент, само че такава е обстановката. Някои хора са с националните тимове, други с контузии. Мисля, че ще се оправим за мачовете”, продължи роденият в Зеница експерт.

„ Не съм аз индивидът, който взема решение дали ще се играе даден мач. Ние се готвим на 100% и чакаме мача. Готов съм да го играем и да излезем за три точки. Със сигурност това дерби е по-различно от Пловдив. Това са двата най-големи тима в България. Искам тимът да излезе със самочувствие и да покаже, че сме по-добрият отбор. Подценяване сигурно няма да има, тъй че Левски си има качество. Трябва да внимаваме и да обезвреждаме тези страни. Ние имаме съществени играчи и е значимо те да не не помнят да се покажат. Целта ми е да изиграем стабилен двубой”.

„ Някои хора мислят, че съм имал контакт преди с ЦСКА. Помислих 5-10 минути за себе си и усетих, че това е моментът, в който би трябвало да трансформира нещо в мен. Реших да приема и да кажа: „ Готов съм за разговор”. Преди това гледах всеки мач на ЦСКА и Лудогорец, тъй като бяхме в горната половина. Трябва да следиш съперниците си. ЦСКА има класа. Искам самостоятелните качества да дават на тима всичко. Има истина, че Аралица беше „ ябълката на раздора”, само че имаше и други неща, които са по-големи за мен в Локомотив, които ме нервираха. Нека ме плюят, нападат, аз съм почтен човек. Реших да направя тази крачка. Стигнал съм до Бундеслига, народен тим. Имах оферти от Босна, само че отхвърлих на Муслимович.”, приключи Акрапович. efbet Лига 13 кръг, събота 21 ноември  ЦСКА-София 18:00предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР