Новият старши треньор на ЦСКА Нестор ел Маестро даде първото

...
Новият старши треньор на ЦСКА Нестор ел Маестро даде първото
Коментари Харесай

Ел Маестро: Имам недовършена работа на Армията!

Новият старши треньор на ЦСКА Нестор ел Маестро даде първото си изявление, откакто се завърна в клуба. Той застана пред медиите в Румъния, където на следващия ден " армейците " ще изиграят своя мач-реванш в шампионата Лига на конференциите.

Най-титулуваният български тим загуби първия дуел с 0:2 и ще се опита да вземе реванш. Треньорът съобщи, че обича доста ЦСКА и че има незавършена работа в клуба.

" Дани Ганчев ми се обади след мача в четвъртък към среднощ и без да го премислям взех аероплан и бях в София сутринта, тъй като този ЦСКА е доста огромен клуб. За доста треньори е огромна чест да бъде треньор на ЦСКА. За мен усещам, че имам незавършена работа в ЦСКА, където се усещам като вкъщи си. Обичам доста този популярен клуб и въобще не размишлявах ".

Съжалявам, че моят български не е задоволително добър, с цел да мога да дава отговор на всеки въпрос на 100 %. Много клубове сменят треньорите си постоянно. Това е част от работата ни. Специално на Балканите, това е нещо обикновено. Но позитивното е, че нещата в ЦСКА се трансформират. Саша Илич стартира и приключи цялостен един сезон, което е стъпка в вярната посока ".

" Имахме четири доста интензивни дни и свършихме доста работа. Фокусът ни беше върху мача на следващия ден. Но сезонът продължава и след на следващия ден, без значение от резултата. Отговорът, който видях в играчите, беше позитивен. Искам тимът да играе друг жанр, в съпоставяне от предходната година и от преди пет години, когато бях тук. Без да ви споделям прекалено много, ще играем по по-активен метод, по метод, който е по-подходящ за клуб като ЦСКА, към който има такива упования ".

" Винаги съм удовлетворен от играчите, с които разполагам. Аз съм треньор, който постоянно се приспособява към решенията на клуба. Но това, което видях това лято, беше огромна инвестиция от страна на притежателите. Дойдоха някои фантастични играчи, в този момент би трябвало да ги подредим в вярната идея доста бързо. Това ще бъде ключът към триумфа този сезон ".

" Трудно е да се съпоставят двата тима и не е почтено. Аз оформям персонална връзка с играчите си. Ако кажа, че единният ми тим е бил по-добър от другия, няма да се усещам добре и това няма да е почтено по отношение на футболистите, с които разполагах предния път. Но в този момент имаме фантастична група, с която е доста занимателно да се работи. Моите упования са като на клуба и почитателите - допустимо най-високи. Със сигурност на следващия ден ще бъде доста мъчно да продължим. Ще бъде доста мъчно да спечелим Купата и шампионата, само че това е нещото, което всички чакат и одобряват. Вярвам, че с доста работа и малко шанс можем да го създадем. Не сме упражнявали особено дузпи ".

" След 2019-а година работих в три огромни клуба в три разнообразни страни. И сигурно имам повече пари и повече опит. Шегувам се. Със сигурност в този момент съм по-добър треньор. Сега, на 40 години, с пет куба зад тила си, съм под-добър, в сравнение с бях на 35 и единствено един клуб. През тази години и половина футболът ми липсваше. И през тази седмица още веднъж се усещам жив. Обратно на терена съм и това ме прави доста благополучен ".

" Не желая да споделям кой ще е втори капитан на тима. Имаме няколко контузени капитани. Вашият въпрос е все едно да ме питате кой е ще е петия и шестия капитан и това не е толкоз значимо ".

" Всички, които са тук, са подготвени да играят. Амос Юга се труди доста, с цел да се върне назад. Последната информация, която имах е, че ще възобновяване му ще отнеме сред три седмици до към месец ", сподели още Ел Маестро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР