Новият старши треньор на Ботев Пловдив Желко Копич е имал

...
Новият старши треньор на Ботев Пловдив Желко Копич е имал
Коментари Харесай

В Ботев Пловдив обсъждали над 35 имена за нов треньор

Новият старши треньор на Ботев Пловдив Желко Копич е имал сериозна конкуренция преди да бъде предпочетен за поста. Доста експерти - някои със съществени визитки, други с по-малко опит, са били препоръчани в офисите в Коматево за разглеждане като възможни наследници на подалия оставка Азрудин Валентич. Разглежданите визитки били над 35.

До финалното разискване са били Копич, както и опитният нидерландски експерт Марк Воте, само че и белгиецът Тими Симонс.

Воте е прочут като треньор на Фейенорд, на британския първокласен Саутхямптън, ментор на младежкия народен тим на Нидерландия. След това е бил механически шеф на Шотландската футболна асоциация, а в последните години е работил в клубове от ОАЕ и като треньор, и като методист, както и треньор на олимпийския тим на Мароко.

Тими Симонс e с много непретенциозен треньорски опит, като до юни месец водеше Зулте Варегем в белгийската първа дивизия. Но като футболист е същинска легенда на ФК Брюж, има и 94 мача за националния тим на страната си. През предишния сезон пое по неотложност Зулте Варегем и съумя да ги избави от изпадане. Предложиха му обаче да остане асистент на идващия треньор, което той отхвърли.

44-годишният Копич oбаче е преборил тези две кандидатури най-много поради персоналния избор на Валентич, както и поради бързата позитивна смяна, която неговата работа е донесла в Хайдук Сплит и Динамо Загреб.

Огромна изненада е, че Ботев Пловдив сега е на последното 16-о място в efbet Лига към момента без извоювана точка. И новият хърватски ментор ще би трябвало да промени бързо тази обстановка при "канарчетата ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР