Новият стар унгарски премиер не пропусна случая да позлорадства в

...
Новият стар унгарски премиер не пропусна случая да позлорадства в
Коментари Харесай

Победата за Орбан означава главоболия за ЕС

Новият остарял маджарски министър председател не пропусна случая да позлорадства в светлината на многото му разногласия с Европейски Съюз – за върховенството на закона, свободата на медиите, миграцията и несъмнено – Москва, написа Военновъздушни сили. От своя страна унгарската съпротива оповести: „ Днес се разделихме с демокрацията “, а Times разгласи успеха на Орбан като факт в интерес на Владимир Путин.

Орбан поддържа топли връзки с съветския президент и в същото време купува от Русия доста сила. Но всички страни в Европейски Съюз го вършат. Това, което тревожи критиците на Орбан, са по-скоро някои много сходни, несъмнено нелиберални политически позиции на двамата водачи – например във връзка с Европейски Съюз, политическата съпротива и самостоятелните медии.

Разбира се, Орбан не е Путин и в действителност доста популисти, националисти или десни политици, са изразявали възхищението си от съветския президент и даже са се опитвали да му подражават – като италианеца Матео Салвини, Марин Льо Пен във Франция или някогашния американски президент Доналд Тръмп.

Но...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР