Новият стар световен шампион в MotoGP Марк Маркес разкри, че

...
Новият стар световен шампион в MotoGP Марк Маркес разкри, че
Коментари Харесай

Маркес разкри причината за грешката си във Валенсия

Новият остарял международен първенец в MotoGP Марк Маркес разкри, че позволената от него неточност осем обиколки преди края на надпреварата е била разследване от страха му да не се удари със сателитния водач на Yamaha Йоан Зарко. Дебютантът на пистата този сезон си построи име на нападателен водач, с който никое съревнование не може да бъде предвидимо.



Пилотът на Honda се нуждаеше единствено от финиширане в топ 11, с цел да вземе купата, без значение по какъв начин финишира главният му конкурент Андреа Довициозо. Потенциален случай обаче можеше да разбие на пух и прахуляк упоритостите на Маркес.

За огромна част от спортната отдалеченост Маркес се движеше зад Зарко, само че секунди преди да допусне неточност съумя да го изпревари.

DRAMA!!! Marquez runs on at turn one after a MASSSSSSIVE save!

He rejoins in 5th! #FinalShowdown pic.twitter.com/nt4Lsy01UR
— MotoGP™ (@MotoGP) November 12, 2017
" Движех се зад Зарко, а можех да бъда много по-бърз. Казах си " ОК, бъди спокоен ". Когато го изпреварих, тъй като усещах, че скоростта ми е по-добра, просто се уплаших. Помислих си, че той е зад мен и ще се ударим ", показа Маркес.

Той съумя да задържи мотора си и се върна в очертанията на пистата бързо, разкривайки че му е било прекомерно мъчно да не поема никакви опасности. В последна сметка Довициозо претърпя случай, след който не съумя да финишира, а Марк зае последното ходило на подиума.
Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР