Новият-стар (почти) служебен кабинет да не се меси в предизборната

...
Новият-стар (почти) служебен кабинет да не се меси в предизборната
Коментари Харесай

Петков: Новият служебен кабинет да не прави агитация и да контролира хартията

Новият-стар (почти) длъжностен кабинет да не се меси в предизборната акция, а да се концентрира върху честното осъществяване на изборите, което е сложено под риск поради измененията в Изборния кодекс, върнали опцията за гласоподаване с хартиена бюлетина.

Това прикани на сбогуване в последния ден от живота на 48-я парламент съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Най-важното нещо, което служебният кабинет би трябвало да направи, е изборите да са почтени. Това предизвикателство в този момент става доста по-голямо с хартиената бюлетина. Изцяло приканвам, изключително Министерство на вътрешните работи, този път да си свърши работата безупречно, тъй като българите разчитат на едни почтени избори ", съобщи Петков.

И изтично акцентира: " Второто нещо - страната да действа обикновено. И третото нещо, което е доста значимо - да застава (служебният кабинет) на безпристрастен терен, да няма министри, които взимат страна в политическата полемика, те имат да свършат своята работа. "

Като цяло с известно отчаяние гледа на работата на Народното събрание в последните месеци последният постоянен министър председател - народните представители не били приели значими закони по Плана за възобновяване и резистентност, като за сметка на това била върната хартията в изборния развой.

Но не всичко било негатив - стигнало се е до " огромното обединяване ". " Не би трябвало да се отчайваме, в този момент идва времето на огромното обединяване. Това, което аз го споделям - на положителните сили. На хора с идея, които споделят - няма да чакаме повече избавител, би трябвало да се обединим дружно, да създадем една нова вълна на вяра ", не липсваше отпимизъм в думите на Петков.

В момента се водят диалози с обединения - политически и цивилен, като " Правосъдие за всеки ", " Спаси София " и така нататък, преповтори думите си преди дни той. Не отговори на въпрос обаче дали отлъчения от Българска социалистическа партия Явор Божанков ще влезе в листите за изборите на 2 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР