Новият средноразмерен SUV на Volvo - XC60, беше обявен за

...
Новият средноразмерен SUV на Volvo - XC60, беше обявен за
Коментари Харесай

Пореден успех за Volvo XC60, вече е Световен автомобил на 2018 г.

Новият средноразмерен SUV на Volvo - XC60, беше разгласен за Световен автомобил на 2018 година по време на Международното автомобилно ревю в Ню Йорк. Това е следващата огромна премия в листата с влиятелни оценки на Volvo. По-рано тази година ХС60 беше разгласен за SUV на 2018 година в Северна Америка, а компактният SUV XC40 завоюва премията Европейски автомобил на 2018 година при започване на март, по време на Автосалона в Женева. Титлата Световен автомобил на годината е първата за Volvo Cars в интернационалното съревнование.

„ За мен е наслаждение да видя, че вложенията ни в нашите артикули се отплащат “, съобщи Хакан Самуелсон, президент и основен изпълнителен шеф на Volvo Cars.

„ Изправени сме пред сериозна конкуренция, само че тази премия за ХС60 демонстрира, че Volvo има вярната композиция от дизайн, съгласуваност и сигурност, която притегля клиентите от целия свят “.

We are proud to announce the #XC60 is the 2018 World Car Of The Year #WCOTY #NYIAS pic.twitter.com/cXslvnMl87
— Volvo Car USA (@VolvoCarUSA) March 28, 2018
В новото Volvo XC60 – най-безопасният автомобил досега съгласно тестванията на самостоятелната интернационална организация Euro NCAP, системата за самостоятелно използване на спирачките при заплаха е усъвършенствана с помощник за надзор на кормилото, когато автоматизираното използване на спирачките не е задоволително, с цел да се избегне евентуалният конфликт. В допълнение системата за попречване на удар с насрещно движещ се автомобил Oncoming Lane Mitigation и предизвестието за заплаха в мъртвата зона на видимост Blind Spot Information System (BLIS) с помощник за подкрепяне на кормилното ръководство също понижават риска от произшествия при смяна на пътното платно.ХС60 се предлага с богата гама дизелови и бензинови мотори, както и с топ задвижващата система T8 Twin Engine Plug-in Hybrid, която обезпечава мощ от 407 к.с. и ускоряване от 0 до 100 км/ч. единствено за 5,3 сек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР