Новият спортен директор на родната федерация по тенис Пол Макнами

...
Новият спортен директор на родната федерация по тенис Пол Макнами
Коментари Харесай

Легендата Пол Макнами: Няма дом за тениса в България, тук съм виждал неща от древността

Новият състезателен шеф на родната федерация по тенис Пол Макнами изрази вяра, че той и водещите фигури в централата ще се възползват от Григор Димитров и Цветана Пиронкова и ще създадат идната стъпка в развиването на този спорт у нас. Австралийската легенда бе назначен и като съветник на националния ни отбор за “Купа Дейвис”, където сега България няма капитан след оставката на Тодор Енев.
“На ATP Cup Григор Димитров игра фантастично. Кузманов също. Адриан Андреев, Александър Лазаров, бъдещето при мъжете е положително. Представянето на Цветана след завръщането й също бе необикновено. Не ме изненада това, че се върна на корта, а методът, по който го направи. Тя бе доста близо да победи Серина Уилямс в Ню Йорк. В България имаме двама водачи - Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Всяка страна има потребност от такива играчи. В България това е времето да се направи идната стъпка около тях. Самият факт, че са на Тура и са на толкоз положителни позиции, ги прави водачи. Всеки спорт има потребност от своите модели.. В момента тенисът слага България на международната карта и би трябвало да се извлекат позитивите”, проучва обстановката пред Българска национална телевизия Макнами.

Той обаче съобщи, че страната ни се нуждае от един сериозен тенис център, където най-големите гении да бъдат развивани.

“Видях разнополюсни условия във федерацията. Виждал съм какви ли не неща, от древността, като условия. На доста места употребяват това, с което разполагат. Истината е, че няма дом за тениса в България, това е реалност. Трябват усъвършенствания, даже и в центъра в София. Самата федерация би трябвало да откри своето място, което да назовава собствен дом. Президентът Стефан Цветков работи в тази тенденция, търси вложения и държавното управление постоянно е подкрепяло тениса. Има опция и би трябвало да хванем този прозорец, който се отваря с Григор и Цветана, с цел да развием този спорт”, сподели още австралиецът.

Макнами добави, че “София Оупън” може да даде още един подтик за тениса в страната, само че би трябвало да се подчертава и върху провеждането на по-малки шампионати, само че по-чести шампионати.

“Това е най-силния АТР 250 шампионат в последните пет сезона, въобще в света. Освен това е единственият шампионат, без значение дали е за мъже или дами, който ще се организира тази седмица. Щеше да е по-добре Григор да пристигна, само че той се отдръпна от Париж и това, че стискаме палци, надали ще помогне. Но би трябвало да организираме повече шампионати на по-ниско равнище, тъй като там е бъдещето. България в никакъв случай не е взела участие в груповата фаза на “Купа Дейвис”, само че това би трябвало да е задачата. Надявам се, че ще мога да оказа помощ. Оптимист съм. Виждам младите и би трябвало да се фокусираме върху мощните им страни”, приключи експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР