Новият списък Магнитски е открита подкрепа на нашите действия. Това

...
Новият списък Магнитски е открита подкрепа на нашите действия. Това
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Списъкът Магнитски е открита подкрепа на нашите действия

Новият лист " Магнитски " е открита поддръжка на нашите дейности. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

Той посочи, че Румен Овчаров и Николай Малинов към този момент са подсъдими. Срещу други лица от листата се водят наказателни производства. Тези лица са цели и обекти на прокуратурата, разясни Сарафов.

По думите му когато се съберат задоволително доказателства, тогава хората от листата могат да бъдат изправени пред съда. Корупцията се разкрива от оперативните служби - Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Споменаването на Владислав Горанов от Васил Божков не е задоволително за покачване на обвиняване, разясни ръководителят на Национална следствена служба.

С сътрудниците от Съединени американски щати и Англия работим всекидневно по разнообразни проблеми . Списъкът е тласък за промяната, която е нужна да се предприеме в нашата правосъдна система , сподели Сарафов.
 Нови 5 българи глобени по Магнитски
Нови 5 българи глобени по Магнитски

Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов

Той мнения и повдигнатите обвинявания против, заместникът му Даниел Николов и някогашният началник на " Булгаргаз " Людмил Йоцов. Според Сарафов в тази ситуация става въпрос за безучастие. Обвиняемите не са намерили опция на съветския газ и са присъединили медиатор. Той посочи, че това е довело до покачване на цената с 30% и са причиняване на вреди за 88 млн. лева

Сарафов бе безапелационен, че са събрани задоволително доказателства за повдигането на обвиняване. Той не изключи опцията и други лица да бъдат подведени под наказателна отговорност.

По отношение на, ръководителят на Национална следствена служба съобщи, че следствието продължава. Антони Тренчев и Коста Кънчев към момента се търсят. В Национална следствена служба не престават да постъпват тъжби от непознати жители, потърпевши от активността на компанията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР