Новият собственик на Twitter Илон Мъск обяви, че социалната мрежа

...
Новият собственик на Twitter Илон Мъск обяви, че социалната мрежа
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се завръща в Twitter, но не точно сега: Илон Мъск преразглежда спрените акаунти

Новият притежател на Twitter Илон Мъск разгласи, че " обществената мрежа ще образува работна група за модериране на наличие с доста разнообразни гледни точки ". Това значи, че спрени сметки като този на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да се върнат незабавно в Twitter, оповестява CNN Business. В края на предходната седмица Тръмп самичък разгласи, че се завръща в обществената мрежа. Припомняме, че акаунтът му бе заличен от остарялото управление на Twitter, като за съществени аргументи бяха посочени " излагането на подправени вести " и " всяването на боязън ".

" Няма да се вземат значими решения за наличието или възобновяване на изтрити сметки, преди нашата работна групе да се събере и да дискутира ", акцентира Мъск.

В резултат на придобиването на Twitter от Илон Мъск за $44 милиарда, незабавно бяха повдигнати въпросите дали милиардерът ще анулира непрекъснатите забрани и ще разреши на хора като Доналд Тръмп да се завърнат в платформата. Мъск неведнъж е подчертавал желанието си да премисли и политиките за модериране на наличието на обществената мрежа.

Наскоро основателят на Tesla уточни, че не е последовател на непрекъснатото блокиране на хора от Twitter и че на Тръмп ще бъде разрешено да се завърне - рано или късно.
 Тръмп набра $1 милиард за новата си обществена мрежа
Тръмп набра $1 милиард за новата си обществена мрежа

Преди излизането ѝ на пазарите

Чрез премахването на възбраната на потребителите и посредством старания за модериране на наличие, Мъск може да направи Twitter по-малко прелестен за най-уязвимите консуматори, разясняват американски специалисти по сигурността. Това нормално са дами, членове на LGBTQ общността и цветнокожи. Според някои изказвания, новата политика на Илон Мъск може да върне обратно напредъка, реализиран от Twitter в разбиването на сметки и изявления, които предизвикват корист, спам и подвеждаща информация.

Ангажиментът на предприемача към основаването на работна група, наречена още съвет за модериране, би трябвало да спре някои от тези опасения. Работата е там, че Twitter към този момент има Съвет за доверие и сигурност, който се състои от група от самостоятелни експертни организации от целия свят, които наблюдават за сигурността на платформата.

Колкото до Доналд Тръмп, той съобщи, че твърдо ще остане и в своята лична платформа Truth Social.

По време на мандата на Тръмп в Белия дом, точно Twitter беше главната международна естрада на неговия мандат - факт, който облагодетелства компанията под формата на безчет часове ангажираност на потребителите.
 Илон Мъск купи Twitter и стартира чистка
Илон Мъск купи Twitter и стартира чистка

Най-богатият човек в света стана още по-влиятелен
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР