Новият собственик на The Mall вече е изкупил и площта,

...
Новият собственик на The Mall вече е изкупил и площта,
Коментари Харесай

Нов супермаркет отваря на мястото на Carrefour в The Mall

Новият притежател на The Mall към този момент е изкупил и площта, на която бе хипермаркет Carrefour, излиза наяве от финансовия доклад на компанията. Придобиването е осъществено през юни 2018 година.

Hystead закупи The Mall през октомври 2017 година против €155 милиона.

 Продажбата на The Mall към този момент е реалност
Една от най-големите имотни покупко-продажби за годината у нас към този момент е реалност

Споразумението беше за 156 милиона евро

На мястото на Carrefour в този момент ще има нов супермаркет с повърхност от 2 450 кв. м., както и още магазини с повърхност 9 550 кв. м. Така общата повърхност магазини в мола ще доближи съвсем 60 000 кв. м. Към края на юни т.г. незаетата повърхност е била едвам 0,4 %.

Очаква се ремонтът там да стартира през октомври 2018 година и да отнеме почти шест месеца. Стойността на обновяването ще бъде към 23 милиона евро. Цената на придобиването остава неразбираема.

Hystead е 60% благосъстоятелност на южноафриканската Hyprop. Останалите 40 % са на PDI Investment.

За финансовата година до края на юни 2018 година Hyprop има доходи от съвсем 177 милиона евро. Печалбата преди налози доближава 145,37 милиона евро, записвайки лек спад по отношение на миналата година.

 Най-големият магазин на Carrefour в България се продава
Carrefour губи най-големия си магазин в България

Частен правосъден реализатор пусна парцела на търг

Като максимален обект на Carrefour у нас, магазинът на веригата в The Mall беше пуснат за продажба от частен правосъден реализатор през март 2016 година. Тогава за него беше оповестена цена от над 32,3 милиона лв., а претендентите можеха да подават предложения до началото на май месец същата година.

Обектът беше разгласен за продажба поради насъбрани огромни отговорности на веригата. В най-силния си интервал тя имаше 20 магазина в страната. Обектът в The Mall просъществува за малко, като отвори порти през 2010 година.

У нас Carrefour оперираше под шапката на " КМБ България ", която беше 100% благосъстоятелност на гръцкото сдружение Marinopoulos. През лятото на 2016 година обаче последната разгласи банкрут и при започване на 2017 година стартира процедура по неплатежоспособност и на българското сдружение. Тя беше стартирана по искане на снабдители на Carrefour, както и на кредитора " Алфа банк ".

 Веригата
Веригата " Карфур " банкрутира

Българското й сдружение влезе в процедура по неплатежоспособност

Към момента в очакване на новия супермаркет, който би трябвало да отвори порти през идната година в The Mall на мястото на Carrefour, можем да кажем, че това не е първата сходна смяна на пазара на търговски площи у нас.

През последните години веригата Billa съумя да влезе в няколко търговски центъра в столицата на мястото на други супермаркети. Това се случи с магазините на " Пикадили " в " Сердика център " и Mall of Sofia, да вземем за пример.

Преди това пък компанията закупи нови 8 обекта на изтеглилата се от българския пазар конкурентна Penny.

 Пълен лист на магазините Penny, които стават BILLA
Пълен лист на магазините Penny, които стават BILLA

Новите обекти са общо 8
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР