Новият силно мутирал вариант на коронавируса представлява много висок риск

...
Новият силно мутирал вариант на коронавируса представлява много висок риск
Коментари Харесай

AstraZeneca, Moderna и Pfizer готови да променят ваксините си заради „Омикрон“

Новият мощно мутирал вид на ковид съставлява доста висок риск от скок в инфекциите, което би могло да има „ тежки последствия “ на някои места, предизвести през днешния ден Световната здравна организация.

„ Омикрон “ бързо провокира страните по света да вкарат нови ограничавания поради спецификите си – разновидността има повече разновидности в своя спайк-протеин, който е обвързван с проникването на болестта в здравите кафези в човешкия организъм. Този процес на събитията накара най-големите разпространители на ваксини против COVID-19 от началото на пандемията да се замислят за адаптиране на препаратите си към събитията.

BioNTech, немската компания сътрудник на Pfizer в създаването на ваксина против ковид, разгласи през днешния ден, че е подготвена да приспособи препарата си към разновидността, засечен за първи път в Южна Африка по-рано този месец. Създаването на приспособена ваксина е част от общоприетата процедура на компанията за нови разновидности. В петък компанията разгласи, че чака повече лабораторни данни през идващите две седмици, с цел да дефинира има ли потребност от характерен препарат за битка с „ Омикрон “, написа „ Ройтерс “.

В края на предходната седмица BioNTech, представена от „ Индипендънт “, означи, че може да създаде и достави преформулирана ваксина в границите на 100 дни, в случай че се окаже, че разновидността прави към този момент популяризираните препарати по-малко ефикасни.

Също в петък основният медицински шеф на конкурентната Moderna, Пол Бъртън, заяви, че компанията може да пусне преформулирана ваксина против ковид при започване на идната година. Не е ясно дали актуалните препарати срещу COVID-19 могат да обезпечат отбрана против новия вид, отбелязва CNBC.

Moderna ще сътвори бустерна доза , обвързвана с „ Омикрон “, и възнамерява да тества три разнообразни формули, в това число с по-високо равнище на дозиране.

AstraZeneca на собствен ред организира изследване на локациите, където е засечен вирусът, съгласно изказване на компанията става дума за Ботсвана и Есвантини. Британският производител ще наблюдава и по какъв начин „ Омикрон “ ще се отрази на имунизацията му и на коктейла от антитела, основан за предварителна защита и лекуване на COVID-19.

Johnson & Johnson тества ефикасността на имунизацията си по отношение на „ Омикрон “ и следи от близко развиването на разновидността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР