Новият шеф на руската антидопингова агенция РУСАДА Юрий Ганус разбуни

...
Новият шеф на руската антидопингова агенция РУСАДА Юрий Ганус разбуни
Коментари Харесай

Убиват ли заради допинг в Русия

Новият началник на съветската анти допинг ова организация РУСАДА Юрий Ганус разбуни духовете в страната с шокиращо изявление. Той приказва за съвсем едновременната гибел на двама свои прародители в организацията, която съгласно него не е плод на случайността. Бившият ръководител на Изпълнителния съвет на РУСАДА Вячеслав Синев бе открит мъртъв през февруари 2016 година, а малко по-късно си отиде и някогашният изпълнителен шеф на организацията Никита Камаев. Новият необут загатна за убийства на двамата членове, написа Sporta.bg

" Знам историята, само че не и в цялостни елементи. Това, което мисля е, че двама някогашни членове на оперативното управление не могат да си отидат просто по този начин.

Нямам обстоятелства и като правист мога да кажа, че до доказване на противното, нищо не може да се твърди. Това е отминала обстановка, цялата анти допинг ова организация беше дисквалифицирана за грешките си, които няма да бъдат повторени ", заяви Ганус, представен от offnews.

Руската анти допинг ова организация е строго следена организация поради стотиците прегрешения на спортисти в страната, хващани с допинг. Доста локални спортисти не бяха позволени до Олимпиадата в Рио, а в този момент стотици руснаци може да не намерят място на Зимните игри в Пьончан (Южна Корея). Русия изобщо не е член на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ), защото точно поради допинг а бе изключена от нея, а локалните спортисти се състезават под безпристрастен байрак. От Ганус в този момент зависи да върне доверието на целия свят към съветския спорт.

" Това е най-важната задача пред РУСАДА - да покаже, че е самостоятелна организация, която не се поддава на въздействие на държавни органи, спортни организации, а работата й е да отбрани репутацията на чистите спортисти ", сподели Юрий Ганус.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР