Новият шеф на МВР Христо Терзийски е добре познат в

...
Новият шеф на МВР Христо Терзийски е добре познат в
Коментари Харесай

Ген. Валери Григоров пред Фрог: На новия шеф на МВР му казват Ицо Носа. Пеевски и Доган са извън страната

Новият началник на Министерство на вътрешните работи Христо Терзийски е добре прочут в наркосредите с прозвището Ицо Носа. Ахмед Доган и Делян Пеевски са напуснали България. това сподели водачът на “Ние, Гражданите ” ген. Валери Григовор. Ето какво още изясни той във връзка рокадите в Министерски съвет:
Г-н Григоров, какво смятате за оповестените през днешния ден от Борисов рокади на кабинета?

15 дни протестираме от “Ние, Гражданите” против бандитското ръководство на държавното управление на Бойко Борисов. Поласкани сме от обстоятелството, че той стартира да чува, само че явно не схваща посланията на хората, които излязоха по площадите на цялата страна. А те са доста ясни и категорични-оставка на бандитското ръководство, оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев. Самите рокади не ме изненадаха, тъй като за цялото общество е известно, че корупцията е държавна политика в държавното управление на Борисов. Факт е, че той даде превес на професионалното начало в Министерство на вътрешните работи, оценявайки професионалните качества и достолепия на Христо Терзийски като един потвърдил се експерт най-вече по линия на противопоставяне на наркобизнеса. В същото време Терзийски се употребява с висок рейтинг и престиж в наркосредите. Точно там е прочут с прозвището Ицо Носа. Това също е обръщение и знак. Освен всичко останало, доста скоро Терзийски бе заплетен в скандал, обвързван с опцията да закупи на доста занижени цени жилище. Това демонстрира, че тези обстоятелства нямат значение при номинацията и издигането на новите министри от страна на Бойко Борисов. Бих го призовал да направи един наркотест на целия управителен състав на Министерство на вътрешните работи и тогава ще се убеди в силата на зависимостите, които ръководят вътрешното министерство през днешния ден.

Много постоянно се разяснява, че Министерство на вътрешните работи е обещано на концесия на Движение за права и свободи, на незаконни кръгове и т. н. Вие имате ли сходно наблюдаване?

Последните 7-8 години ние виждаме, че министри са хора, които нямат лична тактика за развиване на институцията, нямат лична политика и цели. Ако Валентин Радев се бе досетил да направи функционален разбор на министерството, то беше не за да посреди главните структурни звена, а по-скоро да усвои 1,5 млн. лева Тази наклонност за асимилиране на бюджетни средства и несъмнено пари от Европейски Съюз, е трайна. Още не сме не запомнили доста скъпата и прескъпата ограда, построена от министър Румяна Бъчварова, струваща повече от 300 млн. лева на данъкоплатците. В същото време повече от 40 км. на границата към момента няма ограда. А тази, която бе построена, е към този момент на земята, с доста ниска успеваемост и изхарчени доста пари.

Хората ще продължат ли са стачкуват след рокадите в Министерски съвет или това ще ги успокои?


Категорично това, което прави Борисов са едни избавителни интервенции за да заблуди публичните настройки и отзиви, че виждате ли аз върша нещо, с цел да консолидирам ръководството на страната. Напротив, той избавя кожата си. На всички е известно, че Делян Пеевски към този момент не е в България. Напуснал е територията. Ахмед Доган също е напуснал територията на България. Това демонстрира, че ръководството е разтърсено. Управляващите държавното управление Ахмед Доган и Делян Пеевски към този момент са напуснали и Бойко Борисов е на автопилот, колкото може да издържи. Затова аз приканвам всички български жители, генерали, офицери и сержанти да бъдем почтени, да пазим достойнството и достолепието на Републиката и да държим до дъно премахвайки този израстък, който е обсебил ръководството на страната.

В изявление за Фрог, притежателят на охранителна компания “Делта гард” Димитър Спасов - Митко Каратиста попита какъв военачалник сте вие, като в една борба не сте взели участие. Искате ли да му отговорите?

Няма да слизам на равнището на един водач. Той си остава на това равнище. повече от 22 години съм бил в Министерство на вътрешните работи и съм минал пътя от лейтенант до генерал-майор, шеф на национална работа. Извървял съм един заслужен път и всички сътрудници, познати, другари, които са работили с мен знаят за моята праволинейност и поредност, която ме е водила. Човек би трябвало да има достолепие и чест. Не е редно в основата на ценностната ти система да стоят парите. Бойко Борисов се управлява само от парични средства. Видяхме неговото шкафче, видяхме и огромните корупционни кавги на ръководството му, които всекидневно намират отзив в обществото. Така, че моят път е извървян и аз ще продължа да се боря за достойнството и достолепието на страната ни.

Интервю на Катя Илиева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР