Новият шеф на БНБ ще трябва да надзирава процеса по

...
Новият шеф на БНБ ще трябва да надзирава процеса по
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Посоката на правителството в момента е пожарникарска

" Новият началник на Българска народна банка ще би трябвало да надзирава процеса по адаптиране на еврото в България като разплащателно средство. Политическите и стопански смисли са големи. Това решение е в границите на повече от един парламент. Губи ми се платформата на претендентите ".

Това съобщи политологът Любомир Стефанов в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му индивидът на този пост няма безпределно доста пълномощия, само че би трябвало да е способен, с цел да осъществим всички условия за влизане в Еврозоната. Тук би трябвало народен консенсус, безапелационен е той.

" Партии от двата края на спектъра в този момент би трябвало да работят дружно. Нормално е да има напрежение, въпросът е да не стигаме до парцелиране. Трябва да се въздържат да вършат цинично подмолно договаряне на парче ", акцентира политологът.

" На господин Петков една част от проблемите са му породени. Ние имаме национална позиция и я артикулираме. Посоката на държавното управление сега е пожарникарска, реагира се на момента. Спорадични дейности, които постфактум се пробват да се включат в разказана история ", сподели още той.

" Украинската рецесия ни дава опция да забележим кои сме, къде сме и какво би трябвало да вършим. Това е нашата война, ние сме измежду страните, които постановат наказания на Русия. Вижте по какъв начин се държи съветският дипломат в България! Имаме нервност, хибридна война във висшия ѝ миг. Разбрахме с какъв човек си имаме работа и каква е съветската позиция ", разяснява Стефанов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР