Новият шеф на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) Апостол Минчев е

...
Коментари Харесай

АПИ откри, че фирми, които строят "Хемус", ремонтират "Тракия" некачествено

Новият началник на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Апостол Минчев е установил нередности при ремонта на автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора, излиза наяве от известие на ведомството.

Официалният реализатор е държавната компания " Автомагистрали " - същата, която получи контракти за строителство на " Хемус " и други пътни обекти за цели 4.6 милиарда лева без търг и без каквато и да е подготовка. Компанията би трябвало да построи (поне на хартия) над 200 км от " Хемус ", над 60 км от пътя Видин - Ботевград и да се оправи с над 80 свлачища. Именно тя носи отговорност пред възложителя в лицето на пътната организация за некачествения ремонт на " Тракия ", прецизираха от АПИ на въпрос на " Капитал ".

Иначе формалните подизпълнители на " Автомагистрали " по ремонта Чирпан - Стара Загора, които на процедура работят по автомагистралата, са компании, които са получили стотици милиони левове от " Автомагистрали " и работят по " Хемус ". На процедура излиза, че компаниите, на които се доверява забележителен размер работа и държавни пари, в действителност работят непрофесионално по поправки.

От прессъобщението на АПИ става, ясно, че на 3 юни ръководителят на управителния съвет е направил ревизия и на ремонта на автомагистрала " Марица " край Свиленград.

Засега от пътната организация не дават информация дали и по какъв начин ще бъде глобени компаниите реализатори.
На вълните на асфалта
Нередностите по ремонта на " Тракия ", които шефът на АПИ е установил, са следните:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР