Новият шампион на МЛБ Бостън Ред Сокс се завърна на

...
Новият шампион на МЛБ Бостън Ред Сокс се завърна на
Коментари Харесай

Фенуей Парк посрещна шампионите, Бостън се стяга за парад

Новият първенец на МЛБ Бостън Ред Сокс се завърна на своя ст. " Фенуей Парк " дружно с трофея от Световните серии, който завоюва предната вечер в Лос Анджелис. След 6-часов полет от Западното до Източното крайбрежие на Съединени американски щати играчите на " алените чорапи " бяха докарани с рейсове на стадиона, където в късната понеделнишка вечер ги чакаха няколкостотин почитатели и десетки кореспонденти.

Тълпата избухна в викания и аплодисменти в мига, в който кетчерът Кристиан Васкес излезе от втория рейс с Купата на комисионера в ръце. Запалянковците станаха даже още по-шумни, когато от първия рейс слезе мениджърът на отбора Алекс Кора.

Boston, WE’RE HOME!!! #DAMAGEDONE pic.twitter.com/3Wgcm5rnv0
— Boston Red Sox (@RedSox) October 30, 2018
Бейзболистите обаче бързо си натовариха багажа в персоналните коли и се насочиха към домовете си, без никой да приказва пред медиите. Единствен инфилдерът Брок Холт поздрави почитателите, натискайки ритмично клаксона, до момента в който напускаше паркинга. Треньорът Кора пък раздаде няколко подписа, откакто бе обкръжен от десетина ентусиасти.

Шампионският церемониал по улиците на града ще се организира в сряда. По традиция бейзболистите на Ред Сокс ще се придвижват с емблематичните за Бостън амфибни камиони, познати като " патешките лодки ". Шествието ще започва от " Фенуей Парк " в 11 ч. локално време на следващия ден (17 ч. българско време) и ще премине при изключителни ограничения за сигурност.

Fenway Park: Home of the 2018 World Series Champions pic.twitter.com/pLMohezIMo
— Boston Red Sox (@RedSox) October 30, 2018
Кметът Марти Уолш разгласи, че чака големи скупчвания на хора, и предизвести, че ще бъдат въведени обилни ограничавания в трафика. От бостънската полиция оповестиха, че използването на алкохол ще бъде неразрешена по цялото трасе на парада, няма да се позволяват и хора с каквито и да било оръжия.

Това ще е единадесетият случай, в който спортните герои на Бостън ще обиколят града, качени в амфибии. Традицията води началото си от 2002 година, когато репликите на военната машина от Втората международна война са изкарани по случай купата на Ню Ингланд Пейтриътс в Супербоул XXXVI. Оттогава " патриотите " са взели участие в общо пет парада като първенци на НФЛ (2002, 2004, 2005, 2015, 2017), за " чорапите " това ще е четвъртият подобен (2004, 2007, 2013, 2018), а по един път достойнството са имали баскетболният Бостън Селтикс (2008) и хокейният Бостън Бруинс (2011).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР