Новият сезон в българския клубен волейбол при мъжете ще стартира

...
Новият сезон в българския клубен волейбол при мъжете ще стартира
Коментари Харесай

Волейболният сезон при мъжете започва в средата на октомври с нов формат на Суперкупата и на плейофоите за титлата

Новият сезон в българския клубен волейбол при мъжете ще започва в средата на месец октомври, стана ясно през днешния ден по време на съвещание на тимовете, които се състезават в родната Суперлига.

В хода на срещата бяха разисквани и някои доста значими промени към формата на плейофите в шампионата, както и в шампионата за Суперкупата на България.

Традиционно, акцията ще бъде открита точно с конкуренцията за Суперкупата, която този път ще включва 4 тима - Нефтохимик 2010 Бургас, Хебър Пазарджик, Дея спорт и Левски.

" Всички виждаме по какъв начин равнището на родното състезание скочи фрапантно и като класа на тимовете, селекции, бюджети и зрителска публика. По-голямата част от дуелите през предишния сезон бяха непредсказуеми, както се чака да бъде и през новия сезон. Затова с сътрудниците взехме решение да въведем нов формат на Суперкупата на България с 4 тима. Този формат не е нов-той е към този момент добре прочут в Италия. Шампионът, носителят на Купата и финалистите ще открият сезона. Домакин от тук насетне ще бъде тимът, който е станал първенец, тъй че това издание ще бъде в Бургас с присъединяване на Нефтохимик 2010, Хебър, Дея спорт и Левски София, защото тимът от Пазарджик игра и в двата финала и вземаме идващия в класирането от постоянния сезон. С два полуфинала и край, които съм уверен, че ще бъдат доста забавни - ще дадем старт на новия сезон. Какво по-хубаво от два дни волейболен празник за начало, уверен съм и с цялостна зала. А седмица по-късно стартира и самото състезание ", разгласи Живко Желев, президент на Националната волейболна лига (НВЛ).

Още едно значимо решение от днешното съвещание касае конфликтите от плейофите за купата, които още веднъж ще се проведат във формат 3 победи от 5 мача, само че от тази акция дуелите ще се играят на всеки три дни при разменено домакинство. Досега срещите се играеха по две в границите на два дни освен това в една и съща зала. Заради тази смяна сезонът ще приключи в средата на месец май, а не в края на април, както през тази година.

" Запазваме системата до 3 победи от 5 срещи, само че към този момент ще се играе по един дуел през 72 часа с замяна семействата след всяка среща. По този метод, ще могат играчите да се възстановят доста по-добре, интригата да се ускори, а равнището на игра да бъде още веднъж високо. В досегашния формат постоянно имаше отмалялост след първите дуели и това се виждаше незабавно във вторите срещи. Продължителността на шампионата ще бъде до 15 май, а не както до момента до края на месец април ", показа Живко Желев.

От НВЛ оповестиха още, че по време на днешното съвещание бе признат още правилникът за новия сезон в шампионата, а също така бяха въведени и спомагателни лицензионни условия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР