Новият селекционер на националния отбор на Русия ще бъде настоящият

...
Новият селекционер на националния отбор на Русия ще бъде настоящият
Коментари Харесай

Финландец поеме националния отбор на Русия

Новият селекционер на националния тим на Русия ще бъде актуалният старши треньор на Кузбас (Кемерово) и на Финландия Туомас Самелвуо, заяви “Р-Спорт” и се базира на собствен неизвестен източник, който е осведомен със обстановката.

По-рано “БИЗНЕС Online” обави, че Саммлвуо е измежду тримата съществени претенденти да поемата “Сборная”, дружно със сръбския ментор на Белогорие (Белгородо) Слободан Ковач и старши треньора на италианския Перуджа Лоренцо Бернарди.

Самелвуо работи с Кузбас от сезона 2016/17. През януари 2017 година договорът с него бе възобновен за идващите 5 години. При Самелвуо тимът записа най-хубавото си класиране в историята на клуба и зае 4-о място в Суперлигата ан Русия през 2018 година. През сегашния сезон Кузбес заеме решително второто място в постоянния сезон.

43-годишният Туомас Самелвуо свободно приказва съветски език. При това той има настоящ договор с Финландската федерация по волейбол като селекционер на мъжкия отбор на “Суоми” до 2020 година.
Като играч Туомас Самелвуо е играл за съветските Динамо-Янтар (Калининград) и Локомотив (Новосибирск).

Любопитна детайлност е, че Туомас Самулвуо е бил съотборник с Владимир Николов и Пламен Константинов в Тур, с който стават първенци на Франция през 2004 година, а дружно с Владо Никлов побеждават с Тур в Шампионската лига през 2005 година.

Очаква се на 1 март Всерусийската федерация по волейбол да разгласи публично претендентите за поста селекционер на Русия и малко по-късно да направи своя избор.

По-рано Сергей Шляпников бе освободен от поста селекционер на Русия и назначен на поста началник на програмата за подготовка на Русия за семейството на Мондиал 2022 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР