Новият селекционер Младен Кръстаич обяви, че първата му цел е

...
Новият селекционер Младен Кръстаич обяви, че първата му цел е
Коментари Харесай

Младен Кръстаич: Първата ни цел е да останем в Трета лига

Новият селекционер Младен Кръстаич разгласи, че първата му цел е отборът да остане в Трета дивизия в Лигата на нациите.

" Не съм имал подозрение дали да поема България. Положението на тима не е положително, само че ще създадем всичко допустимо да го подобрим. 1-2 мача няма да бъдат задоволителни, с цел да подобрим всичко, което желаеме. Вярваме, че БФС ще ни даде опция да изложим нашите хрумвания за националния тим в този момент, а и за бъдещето му ", сподели пред Българска национална телевизия Кръстаич.

" И на по-големи тимове се е случвало да не вземат участие на огромни шампионати, както вие от Евро 2004. Нормално е да чакат от нас още идната година да се класираме. Сега най-важното е да си запазим мястото в Лигата на нациите. Нямаме точки за друго. Мачовете през септември и октомври ще ни оказват помощ да изградим гръбнака, с който да нападаме Мондиал 2026 ", съобщи Кръстаич.

Според него България постоянно е имала звезди, само че в този момент няма, а и една звезда не прави тима. " Тимът е общ брой от играчи. Имаме опитни футболисти, които играят в България, и някои в чужбина. Има и млади гении, които са бъдещето. Опитните би трябвало да им оказват помощ. Искам стимулирани патриоти, които копнеят да са в тима. При мен всички стартират от нулата. Качествените играчи са добре пристигнали, а футболистите би трябвало да са горди, че са част от националния тим ", добави сърбинът.

" Александър Митрович е образец за отношение към националния тим и към футбола. Такъв модел и човек диря и аз за националния тим. Разговарял съм с БФС и с клубовете. Има такива играчи, просто би трябвало да ги открием ", съобщи селекционерът.

" За 8 мача 7 вратари е ужасно доста. Бях сюрпризиран, когато го разбрах. Трябва гръбнак от 70-80% титуляри и 15-20% нови състезатели. Опитните би трябвало да предават класата на младите. Моята цел е освен да класираме тима, а и България да има тим за 10 години напред. Тя би трябвало да се върне там, където й e мястото. Не съм деспот, само че желая дисциплинираност. Атмосферата е доста значима. Гарантирам, че в идващите мачове ще дадем най-хубавото от себе си. Целта е да останем в Лигата на нациите ", заключи Кръстаич.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР