Новият робот е предназначен за преработка на утилизирани iPhone и

...
Новият робот е предназначен за преработка на утилизирани iPhone и
Коментари Харесай

Daisy: роботът, който може да разглоби iPhone само за 30 секунди

Новият робот е предопределен за преправка на утилизирани iPhone и може да разглобява 200 смарт телефона на час.
Освен на новите технологии и другите нововъведения, Apple отдела доста внимание на екологията. Технологичният колос постоянно се стреми да дава образец за вярна утилизация на продукцията. В деня на Земята Apple показа робота Daisy , който за броени секунди може да разглоби iPhone на обособените съставни елементи.

Daisy е правоприемник на предходния робот Liam, показан през 2016 година. На процедура, това е усъвършенствана версия на Liam. Новият Daisy може да разглобява девет разнообразни модела айфони със скорост до 200 телефона на час . При това роботът отделя и сортира обособените съставни елементи, които по-късно могат да бъдат употребявани наново. Самият развой на демонтиране е показан на следното видео:



Заедно с новия асистент, софтуерният колос разгласи и програмата GiveBack , която започва на 19 април е ще продължи до 30 април. В рамките на тази стратегия потребителите могат да носят остарели (вероятно и неработещи) iPhone за преправка. След това ще получат отстъпка при закупуването на нов айфон, а от всяко от тези донесени устройства Apple ще заделя известна сума за подаяние за Международната общественост за предпазване на природата (Conservation International).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР