Новият ректор на Медицински университет в Пловдив бе избран със

...
Новият ректор на Медицински университет в Пловдив бе избран със
Коментари Харесай

Проф. Ангел Учиков – ректор на МУ от първи тур

Новият ректор на Медицински университет в Пловдив бе определен със 167 гласа още на първи тур на общото отчетно-изборно заседание.

Той победи съперниците си проф. Благой Маринов, който получи 109 гласа, и проф. Румен Стефанов с 28 гласа.

След като завърши мандатът на проф. Мариана Мурджева, тя не се кандидатира за втори, само че стана ръководител на Общото заседание на МУ.  Заместник-председател стана досегашният заместител – ректор проф. доктор Иван Иванов.

Проф. дмн Ангел Учиков, залага на високото качеството при образованието на студентите в действителна среда. Повече от 13 години взе участие в ръководството на УМБАЛ „ Свети Георги “ като шеф на Втора клиника по хирургия и заместник-председател на Съвета на шефовете.

От 2019 година досега е декан на Медицинския факултет. Мандатната му стратегия е под надслова „ Академичност, градивност и транспарантно ръководство “.

Проф. Учиков има над 130 изявления в български и непознати издания, от които 101 включени в база данни Web of Science и Scopus, а 24 са изявленията с импакт фактор. Над 160 цитирания, хирш показател 6. Има значимо присъединяване в 6 учебника и монографии, теоретичен началник е на 9 докторанти и е началник на 18 специализанти по компетентност „ Обща хирургия “ и „ Гръдна хирургия “. 

Специализирал е във Франция и Австрия. Член е Българското хирургическо сдружение и ESTA. 

Проф. доктор Ангел Учиков е измежду водещите експерти по гръдна и коремна хирургия в България. Преминал е през всички стъпала на университетската подчиненост и познава в елементи нейната специфичност.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР