“Новият регламент за защита на личните данни е в противоречие

...
“Новият регламент за защита на личните данни е в противоречие
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев: Проектът за личните данни противоречи на законите ни

“Новият правилник за отбрана на персоналните данни е в несъгласие с нашето законодателство, тъй като не са подготвени измененията, които да го съгласуват с новите условия ”, счита евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

“Въпреки че регламентът беше признат през 2016 година, нямаше задоволително разяснителни акции и на равнище Европейски Съюз. Тепърва започва дебатът за плануваните промени ”, добави Радев.

“Тепърва започват и законовите промени, които трябваше да са факт, които да разяснят новите условия. Стигна се до там, че нашият закон си опонира с регламента ”, безапелационен е евродепутатът.

Той разясни, че единствено компании с над 250 души би трябвало да назначават човек, който да дава отговор за персоналните данни. Радев означи, че по този начин дребните компании ще бъдат облекчени.

“Радвам се, че влезе в действие регламентът за отбрана на персонални данни ”, добави евродепутатът във връзка чуването на Марк Зукърбърг. Радев изясни, че към този момент потребителите могат да бъдат “забравени ” във виртуалното пространство. Той разясни, че Facebook работи по този въпрос и скоро ще създаде логаритъм, който да обезпечи това.
“Ние ще имаме право да се откажем от дадени единодушия ”, добави Радев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР