Новият регионален министър Андрей Цеков трябва да предприеме конкретни действия

...
Новият регионален министър Андрей Цеков трябва да предприеме конкретни действия
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Новият регионален министър да пресече корупционните практики за милиарди на Шишков и Караджов

Новият районен министър Андрей Цеков би трябвало да предприеме съответни дейности до края на седмицата за пресичането на корупционните практики, почнали при служебните държавни управления на президента Румен Радев.

Това съобщи в изявление за БГНЕС Богдан Милчев, ръководител на Института за пътна сигурност (ИПБ).

Той удостовери информацията, че през последните дни от ръководството на служебния кабинет стремително са раздадени 4 милиарда лв. за ремонт на пътища през идващите 4 години.

„ През тези две години ИПБ не е серпантина да алармира през медиите, в това число и прокуратурата, за извънредно доста корупционни дейности от страна на управлението на Министерството на районното развиване и благоустройството “, напомни Богдан Милчеви и акцентира:

„ И при министър Гроздан Караджов, и при министър арх. Иван Шишков са налице обръчи от компании, които са в безспорна симбиоза с управлението на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), което обслужва не публичния интерес, а няколко компании, които могат да се видят от регистрите на публичните поръчки “.

Милчев съобщи, че новият районен министър може да приключи неотложно всички публични поръчки, които са пуснати в последните няколко седмици, тъй като е налице безусловно безсрамно държание от страна на АПИ. „ Отстраняват се безусловно всички участници в състезанията и остава единствено един-единствен – този, който е посочен, че би трябвало да завоюва. Всички останали се отстраняват под претекст цялостни измислици “, посочи той.

 Богдан Милчев, Институт за пътна сигурност

„ Ако министърът не се разпореди още през днешния ден и не предприеме и кадрови, и организационни промени в АПИ, „ Автомагистрали “ и не покаже ясни сигнали, че няма да бъде като министрите Шишков и Караджов, това ще значи, че си пазят един на различен гърба “ , сподели ръководителят на Института за пътна сигурност.

Според него Андрей Цеков би трябвало да е наясно, че няма кой да го остави да се учи да бъде министър.

„ Пътищата в България се нуждаят от незабавни дейности. Едно от първите неща, които той би трябвало да направи още в първия си работен ден е да отпуши и ревизира ремонта на Автомагистрала „ Тракия “, който сега се прави от „ Автомагистрали “. Незабавно да смени цялото управление на „ Автомагистрали “, които саботират цялата страна с този ремонт “, прикани Милчев. Той уточни, че километри от Автомагистрала „ Тракия “ са затворени, там няма никакви служащи с часове, а се образуват километрични опашки, издевателства се върху хората без да се правят никакви поправки на процедура.

„ Ако министър Цеков не предприеме дейности незабавно, тогава не е наясно какви проблеми би трябвало да взема решение. Ако си решил да ставаш районен министър и някой различен от старите би трябвало да ти изяснява, тогава злополуките по пътищата ще продължат “, съобщи Милчев и прикани министър Цеков да покаже нови правила за бистрота в активността на АПИ, такива, каквито при Шишков нямаше. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР