Новият ръководител на отбора на Хюндай в Световния рали шампионат

...
Новият ръководител на отбора на Хюндай в Световния рали шампионат
Коментари Харесай

В Хюндай не се притесняват от темпото на Тойота в Монте Карло

Новият началник на тима на Хюндай в Световния рали шампионат (WRC) Сирил Абитебул съобщи, че в лагера на корейския произоводител не се тормозят от темпото на Тойота в рали „ Монте Карло “.

До края на съботния ден водачите на Тойота Себастиен Ожие, Кале Рованпера и Елфин Еванс записа 12 етапни победи в 14 прави. Единствен представителя на Хюндай Тиери Нювил наруши хегемонията на японския отбор в Княжеството, като той бе над всички в 12-ти и 13-ти стадий, които се организираха във вчерашния ден.
 Рованпера се приближи до Ожие преди финалния ден на рали Рованпера се приближи до Ожие преди финалния ден на рали " Монте Карло "
„ Представяме се доста по-добре тук, в сравнение с преди година. Това демонстрира какъв брой можеш да наваксаш за единствено една година. Вижда се, че водачите на Тойота доста елементарно реализират положителните времена, което демонстрира какъв брой добра е тяхната кола сега. Мисля, че тя е най-хубавата от всички.

„ Но няма от какво да се тормозим на този стадий. Ще създадем обстоен разбор и в случай че открием огромен недостиг ще имаме доста време да наваксаме. Може би бяхме прекомерно консервативни в настройките. По-навих заложихме на настройки за променливи условия, само че тази година времето е доста по-стабилно.

„ Всички се учим, а сезонът е дълъг. Честно да си кажа избирам да е по този начин и в този момент да изоставаме, в сравнение с да е противоположното. Ние направихме няколко промени в настройките и колата реагира както чакахме. Това е добре освен за ралито, а и за целия сезон “, изясни Абитебул.

В очакване на по-хлъзгави прави от Хюндай настройха своите коли в по-меко окачване, което обаче се оказа неверният избор на фона на обстоятелството, че тази година рали „ Монте Карло “ е по-скоро класическо асфалтово рали, в което е нужно по-твърдо окачване. За корейският производител проблем бе и фактът, че в Княжеството няма пладнешки сервиз, което не му разрешава да прави промени в настройките на своите коли в хода на всеки един ден. Такива могат да се вършат единствено във вечерните часове.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР