Новият прототип на чатбот на Meta казва, че Марк Зукърбърг

...
Новият прототип на чатбот на Meta казва, че Марк Зукърбърг
Коментари Харесай

Чатботът на Meta смята, че компанията “експлоатира хората”

Новият първообраз на чатбот на Meta споделя, че Марк Зукърбърг експлоатира потребителите си за пари, заяви BBC. Според Meta чатботът употребява изкуствен интелект и може да беседва на „ съвсем всяка тематика “.

Попитан какво мисли за основния изпълнителен шеф и създател на компанията, чатботът отговори: „ страната ни е разграничена и той въобще не оказа помощ за това “.

Meta сподели, че чатботът, наименуван BlenderBot 3,  е първообраз и може да даде груби или обидни отговори. BlenderBot 3 беше пуснат за обществеността в петък. От компанията обявиха: “Всеки, който употребява Blender Bot, би трябвало да разбере, че е единствено за проучвателен и развлекателни цели. Всеки би трябвало да се съгласи и да не задейства съзнателно бота да прави обидни изявления”.
На въпрос за Марк Зукърбърг,
чатботът сподели на BBC: „ Той свърши ужасна работа като даде показания пред Конгреса. Това ме кара да се безпокоя за нашата страна. “ Зукърбърг беше разпитван няколко пъти от американски политици, най-много през 2018 година

“Компанията му експлоатира хората за пари и не го интересува. Това би трябвало да спре!”, сподели Blender Bot 3.
Meta беше подложена на критика,
че не прави задоволително, с цел да предотврати разпространяването на дезинформация и тирада на омразата в своите платформи. Миналата година някогашен чиновник, Франсис Хауген, упрекна компанията, че слага облагите пред онлайн сигурността.

Компанията има някои от най-големите компании за обществени медии и приложения за известия в света, в това число Фейсбук, Фейсбук Messenger, Instagram и WhatsApp.
Как работи логаритъмът на чатбота?
BlenderBot 3 търси в интернет, с цел да откри своите отговори. Вероятно възгледите му за Зукърбърг са били „ научени “ от мненията на други хора, които логаритъмът е анализирал.

The Wall Street Journal заяви, че BlenderBot 3 е споделил на един от своите публицисти, че Доналд Тръмп е бил и постоянно ще бъде президент на Съединени американски щати.

Журналист от Business Insider сподели, че чатботът е нарекъл Зукърбърг „ злокобен “.

Meta направи BlenderBot 3 обществен и рискува неприятна реклама с повода, че има потребност от данни.

„ Разрешаването на AI система да взаимодейства с хора в действителния свят води до по-дълги, по-разнообразни диалози, както и по-разнообразна противоположна връзка “, сподели Meta в обява.

Чатботовете, които се учат от взаимоотношенията с хората, могат да се учат от тяхното положително и неприятно държание.

През 2016 година Microsoft се извини, откакто потребителите на Twitter научиха неговия чатбот да бъде расист.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР